Categories:

Sirija: Džejšul-feth povratio izgubljene teritorije na visoravni Gab, zadobio veliki ratni plijen (+foto)

Objavljeno / ažurirano:

Snage Džejšul-fetha, najsnažnije džihadske koalicije u Siriji, zauzele su proteklih dana nekoliko sela i gradića na visoravni Gab, koje su prethodnih sedmica izgubili od šiitskih i režimskih snaga, te tako pomjerili granicu do Džurina, sljedećeg velikog uporišta šiitsko-nusajrijske koalicije, javljaju mnogobrojni aktivisti i mediji, prilažući i mapu kontrole (za 26. agust).

Mapa kontrole visoravni gab nakon najnovijih borbi
Mapa kontrole visoravni gab nakon najnovijih borbi

Snage Džejšul-fetha konstantno napreduju na visoravni Gab, ali nakon jutrošnjeg IDIŠ-ovog pokušaja da probije front na sjeveru Halepa, aktivisti predviđaju da će napredovanje Džejšul-fetha na visoravni Gab biti zaustavljeno, ukoliko članice koalicije žele zadržati sjever provincije Halep pod svoju kontrolu.

U prilogu pogledajte nekoliko fotografija ratnog plijena zadobijenog u najnovijim borbama protiv šiitsko-režimskih snaga.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Da li će biti nagrađena osoba koja neprekidno čita Kur'an ali...

0
Pitanje: Da li dobija nagradu osoba koja neprekidno čita Kur'an ali ne razumije šta čita? Odgovor: Časni Kur'an je blagoslovljen jer Uzvišeni Allah kaže: “Knjiga koju ti...
Dova za srecu u ljubavi

Dova za sreću u ljubavi

Preporučeni sadržaj

Mijenjanje Allahovog zakona | Šejh muhaddis Sulejman el-‘Ulvan

0
Šejh muhaddis Sulejman el-Alvan (Ulvan) o propisu mijenjanja Allahovog šerijata i propisivanju zakona mimo njega. Izvor: Istikamet
Iskusenje-ilustracija

Pet vrsta iskušenja

Islamske teme

vrata

Broj i obim vrata u Džennetu

Mrtvo srce

Mrtvo srce

Allahu-ekber-slika

Najčudnija stvar

Islamske teme

Iblisova obmana haridžija