Sirija: Džejšul-feth povratio izgubljene teritorije na visoravni Gab, zadobio veliki ratni plijen (+foto)

Objavljeno / ažurirano:

Snage Džejšul-fetha, najsnažnije džihadske koalicije u Siriji, zauzele su proteklih dana nekoliko sela i gradića na visoravni Gab, koje su prethodnih sedmica izgubili od šiitskih i režimskih snaga, te tako pomjerili granicu do Džurina, sljedećeg velikog uporišta šiitsko-nusajrijske koalicije, javljaju mnogobrojni aktivisti i mediji, prilažući i mapu kontrole (za 26. agust).

Mapa kontrole visoravni gab nakon najnovijih borbi
Mapa kontrole visoravni gab nakon najnovijih borbi

Snage Džejšul-fetha konstantno napreduju na visoravni Gab, ali nakon jutrošnjeg IDIŠ-ovog pokušaja da probije front na sjeveru Halepa, aktivisti predviđaju da će napredovanje Džejšul-fetha na visoravni Gab biti zaustavljeno, ukoliko članice koalicije žele zadržati sjever provincije Halep pod svoju kontrolu.

U prilogu pogledajte nekoliko fotografija ratnog plijena zadobijenog u najnovijim borbama protiv šiitsko-režimskih snaga.

(Put vjernika)

Novo na sajtu

islam coast sun

Komentar hadisa o dobru i zlu od šejha Saliha Fewzana

Hvala i zahvala pripada Allahu, Njemu zahvaljujemo, od Njega pomoć i oprost za grijehe tražimo. Allahu se utječemo od zla naših duša i od...

Preporučeni sadržaj

islamske teme

Onaj ko čini dobra djela neće nikad biti ponižen od Allaha

Prenosi se da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Činilac dobra je zaštićen od zlog uništenja.” (Al-Silsilah al-Sahihah) Kada su smutnje tek nastupile, Talk...

Islamske teme