Sirija: U ruskim terorističkim napadima u Idlibu ubijeno i ranjeno 150 ljudi

Objavljeno / ažurirano:

U zračnim udarima ruskih terorističkih snaga na grad Maretun Numan u provinciji Idlib u subotu je ubijena 51 osoba, dok je preko 100 ranjeno, od kojih su mnogi u kritičnom stanju, izvijestili su sirijski aktivisti i mediji, uključujući sirijski news portal Zaman al wasl.

Meta ruskih terorista je bio šerijatski sud u gradu Maretun-Numan i obližnji zatvor.

Najmanje 90% ruskih terorističkih udara otpada na civilne mete: škole, bolnice, pekare, šerijatske sudnice, džamije… (pogledaj statistiku ovdje).

Ruske terorističke snage su pod izgovorom borbe protiv IDIŠ-a, 30. oktobra pokrenule masivnu zračnu kampanju protiv džihadsko-oslobodilačksih snaga širom sirije koje su i same u sukobu sa IDIŠ-om.

Ruske novinske agencije su prvog dana ruske intervencije u Siriji, 30 septembra 2015. godine, objavile saopštenje Ruske ortodoksne crkve da je ruska intervencija u Siriji “sveti rat”.

U terminologiji svakog razumnog čovjeka na planeti, kršćanski sveti rat kojeg je proglasila Ruska crkva nije ništa drugo no najsvirepiji oblik terorizma. Međutim, svjetski mediji neće nikada okarakterizirati ruski (kao ni američki) terorizam prema muslimanima – terorizmom, jer je ta “magična” riječ rezervisana samo za muslimane.

(Put vjernika)

Novo na sajtu

islam coast sun

Komentar hadisa o dobru i zlu od šejha Saliha Fewzana

Hvala i zahvala pripada Allahu, Njemu zahvaljujemo, od Njega pomoć i oprost za grijehe tražimo. Allahu se utječemo od zla naših duša i od...

Preporučeni sadržaj

islamske teme

Onaj ko čini dobra djela neće nikad biti ponižen od Allaha

Prenosi se da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Činilac dobra je zaštićen od zlog uništenja.” (Al-Silsilah al-Sahihah) Kada su smutnje tek nastupile, Talk...

Islamske teme