Sirija: U sukobima sa mudžahidima poginuo visoki Hezbollahov zapovjednik

Popularno na sajtu

Aktivisti javljaju da je u subotu (jučer) u bitci za selo (gradić) Mensoura u strateškoj visoravni al-Ghab, poginuo Hassan Hossen, visoki Hezbollahov zapovjednik.

Vijest je među prvima prenio Abdurahman Harkoush, poznati sirijski aktivista koji direktno izvještava o stanju na terenu. Pomenutu vijest možete pogledati ovdje.

Izvještaju navode da je Hassan Hossen, također poznat kao Abu Mohammad al-Eqleem, bio u pratnji Assadove nusajrijsko-šiitske jedinice koja je pokušavala da povrati selo Mensoura te da su uprkos velikim gubicima uspjeli ovladati ovim selom ali su ga ponovno izgubili tokom kontra-ofanzivnog napada mudžahida Džejšul Fetha.

Ova vijest dolazi samo dan poslije nakon što je ključni iranski general ubijen u Halepu tako da je režimsko nusajrijsko-šiitsko vojno vođstvo pretrpilo velike gubitke u par dana. Članak o ubistvu iranskog generala pročitajte ovdje.

Selo Mensoura je od strateškog značaja gdje je režim do sada izgubio ogroman broj vojnog osoblja među kojima je i Yusef Mohamed, komandant Assadovih specijalnih snaga koji je zarobljen od strane mudžahida Džejšul Fetha. Detaljnije pročitajte ovdje.

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz