Sirija: Žestoki sukobi se šire Istočnom Gutom

Objavljeno / ažurirano:

Džihadsko-oslobodilačke skupine, predvođene Vojskom Islama koja je uzela najveći udio u ofanzivi, uveliko napreduju protiv Assadovih nusajrijsko-šiitskih snaga u dijelovima Istočne Gute gdje su u proteklih 48 sati uspjele u potpunosti ovladati strateškim mjestom i brdom Tel Kurdi, planinama Ras Al-Ayn te su se također uspjele probiti do strateškog zatvora Adra i zauzeti nekoliko zatvorskih blokova i obližnjih kontrolnih tačaka. Više o tome pročitajte ovdje

Sirijski aktivisti također navode da su džihadsko-oslobodilačke skupine pokrenule snažne napade na režimske pozicije u naselju Dhahiyat al-Asad i u gradu Harasti koji je do sada bio podjeljen.

Aktivisti dalje dodaju da su u ovim napadima džihadsko-oslobodilačke skupine uspjele zauzeti gradsku vojnu bolnicu u Harasti te dio glavnog međunarodnog autoputa čime su direktno presjekle tu režimsku putnu komunikaciju.

U izvještajima aktivista također se spominje da Assad povlači snage iz okoline Zabadanija te ih šalje ka Adri i Harasti zbog prevelikih gubitaka u sukobima sa džihadsko-oslobodilačkim skupinama koje su samo u posljednja 24 sata ubile i ranile nekoliko stotina režimskih vojnika.

(Put Vjernika)

NOVO NA SAJTU

Preporučeni sadržaj

Srbija u genocidu: Dva puta strijeljani Rešid

0
Vreli dani jula 1995. u istočnoj Bosni poškropljeni su genocidom, to znamo svi. Tamo na krajnjem istoku Bosne i Hercegovine, u Kozluku, srpski zlotvori su...
Kurban 2015

PROPISI O KURBANU

Islamske teme