Sirija: Zločinački režim bombarduje postače u vrijeme iftara

Objavljeno / ažurirano:

Šiitsko-satanistički režim u Damasku, koji je pod direktnom kontrolom iranskih “ajatolaha”, tj. Iranske (šiitske) revolucionarne garde, i ove godine u vrijeme iftara upražnjava svoj uobičajeni satanistički ritual: bombardovanje postača u vrijeme iftara.

Režim svakoga dana čeka vrijeme iftara da bi sručio smrtonosne barel bombe na muslimane koji nakon teškog dana posta usljed ratnih dejstava čekaju radost iftara.

Šiitski satanisti jako dobro znaju hadis Poslanika alejhisselam da postač ima dvije radosti, pa je kao prvu spomenuo radost iftara. Stoga, zločinci daju sve od sebe da unište i ovu radost muslimanima, nakon što su uništili njihov mir, njihove kuće i njihove najbliže članove familije.

Kako izviještavaju mnogobrojni aktivisti i mediji, režim svakog iftara baca barel bombe na postače u različitim dijelovima Sirije.

Samo u subotu, u eksplozijama barel bombi koje je režim sručio na Halluk Tahtani predgradje Halepa, ubijeno je sedam stanovnika, među njima četvero djece i jedna žena, izvijestio je Sirijski obzervatorij za ljudska prava dodajući da ima i ranjenih, među kojima su neki u kritičnim uslovima, dok su neki još uvijek pod ruševinama.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Žena muslimanka prema svome Gospodaru – Budna vjernica

0
Najvrijednija odlika žene muslimanke je njeno duboko vjerovanje u Allaha, dželle šanuhu, njeno jasno ubjeđenje da sve što se dešava ljudima, dešava se po...

Preporučeni sadržaj

Vrste grijeha

0
Dvije su vrste grijeha: mali i veliki. Ibnul Kajjim kaže: “Kur’an i sunnet, te konsenzus ashaba i tabi'ina poslije njih, kao i imama ukazuje...

Islamske teme