SIRIJA: Džihadska skupina Džundul Melahim dala prisegu Ahraru Šamu

Objavljeno / ažurirano:

Aktivisti, pozivajući se na izvore sa terena, javljaju da je džihadska oslobodilačka skupina Džundul Melahim koja djeluje na jugu Sirije, tokom proteklih nekoliko dana dala prisegu Ahraru Šamu tj. udužila je snage sa Ahraru Šamom – jednom od najsnažnijih džihadskih skupina u Siriji.

Aktivisti navode da džihadska skupina Džundul Melahim nije velika te da u svojim redovima broji oko 500 mudžahida podijeljenih u nekoliko vojnih baza na jugu Sirije. Ova brojka, iako nije velika, nije ni zanemarljiva i zasigurno će dobro ojačati Ahraru Šam a samim tim i Džejšul Feth – vojnu koaliciju nekoliko džihadskih skupina čiju okosnicu čine Džebhetun Nusra i Ahraru Šam.

(Put Vjernika) 

NOVO NA SAJTU

Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati postigli historijski dogovor, Trump posredovao

0
Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) postigli su historijski dogovor koji bi trebao dovesti do potpune normalizacije diplomatskih odnosa ove dvije zemlje.

Preporučeni sadržaj

Kineski genocid: Moguće je da su tvoju odjeću napravili robovi muslimani...

0
Među genocidnim mjerama koje Kinezi sprovode nad muslimanima u okupiranom Istočnom Turkistanu je i izrabljivanje miliona muslimana i njihovo prisiljavanje na rad u fabrikama, bez ikakve nadoknade. Afirmacija modernog ropstva dostigla je svoj vrhunac u Kini.

Islamske teme