Sirijski scenario u Africi: Pripadnici IDIŠ-ove bande napadaju džihadske skupine u Maliju

Popularno na sajtu

Mali – U jeku oružanih okršaja između džihadskih skupina i otpadničkih snaga potpomognutih ruskim plaćenicima Wagnera, haridžijska banda IDIŠ ponavlja sirijski scenario i okreće svoje oružje protiv muslimana pomažući na taj način dominaciju nevjerstva i Allahovih neprijatelja.

Adnanijeva i Bagdadijeva zaostavština – haridžijska banda u afričkoj državi Mali, prekršila je sporazum o nenapadanju i pokrenula sveopšti napad na mudžahide Džemata Nasrul-islam vel muslimin.

Izvori su rekli i da je IDIŠ pogubio višeg vojnog zapovjednika Džemata – Amadoua Musu, kojeg je prethodno zarobio u zasjedi kod mjesta Osadia.

Napad je došao u trenutku kada Džemat Nasrul-islam vel muslimin vodi uspješnu ramazansku ofanzivu protiv malijske vlade i ruskih plaćenika Wagner, u čemu je IDIŠ vidio jedinstvenu priliku za otimačinom teritorije – scenario koji je već viđen u Siriji.

Džemat Nasrul-islam ranije je sklopio dogovor o nenapadanju s frakcijama IDIŠ-s kako bi pojačao pritisak na malijsku vojsku. Očito je to bila ogromna greška i zaboravljanje pouke iz Sirije.


(Ummet Press / Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz