Srpski patrijarh Irinej se susreo sa svojim bratom Asadom u Damasku

Patrijarh srpski zahvalio je sirijskom kasapinu na podršci Srbiji u vezi s Kosovom.

Objavljeno / ažurirano:

Nepisano pravilo da se slično sa sličnim slaže, potvrdio je današnji susret srpskog patrijarha Irineja sa sirijskim šijitskim monstrumom Bašarom el-Asadom.

Srpski patrijarh Irinej se tom prilikom zahvalio svom bratu po zlu na “principijelnom i čvrstom stavu” u vezi sa podrškom Srbiji i Kosovu.

Asad je u razgovoru istakao da su i Sirija i Srbija bile izložene pokušajima spoljnog mešanja sa ciljem da se podrije njihov suverenitet, prenela je sirijska agencija SANA.

Iznad situacije

Patrijarh Irinej, kako se navodi, izrazio je uverenje da će Sirija uspeti da se izdigne iznad situacije u kojoj je se sada i da će vratiti “svoju istorijsku ulogu kao efikasne države u uspostavljanju stabilnosti i širenju mira i ljubavi u regionu”.

Da nekoga ne bi zbunila izjava srpskog patrijarha o “širenju mira i ljubavi u regionu”, da pojasnimo da je patrijarh ciljao istu tu ljubav i mir koje su srpski monstrumi širili u toku zadnjeg rata u BiH 1992-1995.

Zbog toga nikoga ne bi trebalo da čudi uzajamna podrška dva zločinca čije su ruke duboko uronjene u krv ubijene djece i nedužnih ljudi.

Delegacija SPC-a na čelu sa patrijarhom Irinejom u zvaničnoj je poseti Antiohijskoj patrijaršiji i patrijarhu antiohijskom i svega Istoka, Jovanu X.

Izvor: Agencije

NOVO NA SAJTU

Hindu genocid nad muslimanima: Premijer Indije na polaganju kamen-temeljca za izgradnju...

0
Indijski nacistički premijer Narendra Modi položio je "srebrnu ciglu" (kamen-temeljac) za izgradnju hrama mušričkom bogu Ramu, kojeg obožavaju hindusi, na mjestu gdje je nekada bila Babri džamija u Ajudiji (Ayodhya) u pokrajini Utar Pradeš, Indija, izvještavaju globalni mediji i grupe za zaštitu ljudskih prava.

Preporučeni sadržaj

Kineski genocid nad muslimanima: Zabrana hidžaba i dugačke odjeće, javno rezanje...

0
S obzirom da je genocidna vlast zabranila hidžab, muslimanke su prisiljene da izlaze bez mahrame na glavi, ali su mnoge od njih i dalje nosile široku i dugačku odjeću. Međutim...

Islamske teme