Srpski patrijarh Irinej se susreo sa svojim bratom Asadom u Damasku

Patrijarh srpski zahvalio je sirijskom kasapinu na podršci Srbiji u vezi s Kosovom.

Objavljeno / ažurirano:

Nepisano pravilo da se slično sa sličnim slaže, potvrdio je današnji susret srpskog patrijarha Irineja sa sirijskim šijitskim monstrumom Bašarom el-Asadom.

Srpski patrijarh Irinej se tom prilikom zahvalio svom bratu po zlu na “principijelnom i čvrstom stavu” u vezi sa podrškom Srbiji i Kosovu.

Asad je u razgovoru istakao da su i Sirija i Srbija bile izložene pokušajima spoljnog mešanja sa ciljem da se podrije njihov suverenitet, prenela je sirijska agencija SANA.

Iznad situacije

Patrijarh Irinej, kako se navodi, izrazio je uverenje da će Sirija uspeti da se izdigne iznad situacije u kojoj je se sada i da će vratiti “svoju istorijsku ulogu kao efikasne države u uspostavljanju stabilnosti i širenju mira i ljubavi u regionu”.

Da nekoga ne bi zbunila izjava srpskog patrijarha o “širenju mira i ljubavi u regionu”, da pojasnimo da je patrijarh ciljao istu tu ljubav i mir koje su srpski monstrumi širili u toku zadnjeg rata u BiH 1992-1995.

Zbog toga nikoga ne bi trebalo da čudi uzajamna podrška dva zločinca čije su ruke duboko uronjene u krv ubijene djece i nedužnih ljudi.

Delegacija SPC-a na čelu sa patrijarhom Irinejom u zvaničnoj je poseti Antiohijskoj patrijaršiji i patrijarhu antiohijskom i svega Istoka, Jovanu X.

Izvor: Agencije

Novo na sajtu

Odgoj djece

Osnovna pravila odgoja djeteta

Osnovna pravila odgoja djeteta se vežu za dva načela: načelo vezivanja i načelo upozoravanja. Ukoliko se dijete još u doba djetinjstva veže za vjerske, duhovne,...

Preporučeni sadržaj

Statistika ruskog terora u Siriji

Ruske snage su za 44 mjeseci krstaštkog terorizma usmrtili preko 3200...

Prema izvještajima Sirijskog obzervatorija za ljudska prava (SOHR), ruske krstaške snage su za 44 mjeseca njihovog terorizma u Siriji usmrtili 1970 djece i 1225...

Islamske teme