Srpski patrijarh Irinej se susreo sa svojim bratom Asadom u Damasku

Patrijarh srpski zahvalio je sirijskom kasapinu na podršci Srbiji u vezi s Kosovom.

Objavljeno / ažurirano:

Nepisano pravilo da se slično sa sličnim slaže, potvrdio je današnji susret srpskog patrijarha Irineja sa sirijskim šijitskim monstrumom Bašarom el-Asadom.

Srpski patrijarh Irinej se tom prilikom zahvalio svom bratu po zlu na “principijelnom i čvrstom stavu” u vezi sa podrškom Srbiji i Kosovu.

Asad je u razgovoru istakao da su i Sirija i Srbija bile izložene pokušajima spoljnog mešanja sa ciljem da se podrije njihov suverenitet, prenela je sirijska agencija SANA.

Iznad situacije

Patrijarh Irinej, kako se navodi, izrazio je uverenje da će Sirija uspeti da se izdigne iznad situacije u kojoj je se sada i da će vratiti “svoju istorijsku ulogu kao efikasne države u uspostavljanju stabilnosti i širenju mira i ljubavi u regionu”.

Da nekoga ne bi zbunila izjava srpskog patrijarha o “širenju mira i ljubavi u regionu”, da pojasnimo da je patrijarh ciljao istu tu ljubav i mir koje su srpski monstrumi širili u toku zadnjeg rata u BiH 1992-1995.

Zbog toga nikoga ne bi trebalo da čudi uzajamna podrška dva zločinca čije su ruke duboko uronjene u krv ubijene djece i nedužnih ljudi.

Delegacija SPC-a na čelu sa patrijarhom Irinejom u zvaničnoj je poseti Antiohijskoj patrijaršiji i patrijarhu antiohijskom i svega Istoka, Jovanu X.

Izvor: Agencije

NOVO NA SAJTU

Analiza: Kako su talibani nadjačali globalnu supersilu

0
Talibani su blizu da ostvare svoj gorući cilj: američke trupe koje napuštaju Afganistan i uspostava islamske vlade odnosno šerijatog sistema na preostaloj trećini države. Kako bi to postigli, primijenili su nove strategije te postali više otvoreniji i politički angažiraniji prema vanjskom svijetu.
Poslanikovi as sunneti, Muhammed alejhi selam

50 Poslanikovih sunneta

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Tri poruke za preostali dio Ramazana

0
Mnogi ljudi zbog mnoštva ibadeta tokom Ramazan osjete prezasićenost i monoton odnos prema ibadetu, kako to izbjeći, šta znači provesti Noć Kadra u ibadetu i šta ako ujutro moraš na posao i ne možeš cijelu noć ostati budan? Pogledajte tri poruke šejha Ali Hammude u 22. dijelu ramazanskog serijala Ramazan promjena.

Islamske teme