Stotine iranskih vojnika ulaze u Siriju kao kopnene trupe ruske intervencije

Objavljeno (zadnji put uređeno):

Stotine pripremljenih i obučenih iranskih vojnika ulazi u Siriju kako bi bili kopnene trupe koje će pratiti rusku zračnu intervenciju, javljaju danas aktivisti i mediji.

Vijest o ulasku većeg broja iranskih vojnika u Siriju nije iznenađujuća jer se hiljade boraca iz Irana već bori na strani režima u Siriji. Međutim, dolazak iranskih vojnika i oficira u vrijeme početka ruske intervencije kazuje da se iransko angažovanje u sukobu u Siriji podiže na veći nivo.

Prema aktivistima koji se pozivaju na dva izvora iz Libanona, zadatak iranskih vojnika i oficira je da učestvuju u predstojećoj bici u Siriji, zajedno sa drugim šiitskim borcima iz regije, a uz rusku zračnu podršku.

Izvor navodi da je ovih nekoliko stotine iranskih boraca “tek prethodnica” i da će iza njih doći još vojnika.

Čini se da Sirija polako postaje megdan za apokaliptički rat neviđenih razmjera koji će se na tlu Šama voditi pred Sudnji dan, a o kome govore hadisi Allahovog Poslanika, alejhisselam, a Allah najbolje zna!

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Hejjetu Tahriruš-Šam, Tahriru al-sham

Sirija: 8 muhadžirskih pokreta potvrđuje lojalnost komandi Tahriru-Šama

Više muhadžirskih jedinica i vojnih tijela koji aktivno operiraju u Siriji odnosno učestvuju u borbi protiv Assadovog kriminalnog režima izdalo je zajednički proglas pod...
homoseksualizam, pederstvo

Kako dolazi do pojave pederstva

PREPORUČUJEMO