Drugi dan ruskog bombardovanja u Siriji. Mete napada: civilni objekti, džamija, bolnica…

Popularno na sajtu

Ruske terorističke snage su sa blagoslovom Amerike i danas bombardovale ciljeve u Siriji.

Sirijski obzervatorij za ljudska prava (eng.abbr. SOHR) izvještava da su ruski avioni gađali mjesta pod kontrolom pobunjeničkih i islamističkih snaga u Kafranbelu, Džisruš-Šuguru u provinciji Idlib, te mjesta na sjeveru i sjeverozapadu provincije Homs, kao i nekoliko mjesta u strateškoj visoravni Gab.

Iako je ruski izgovor za ulazak u rat u Siriji bio borba protiv ISIL-a, niti jedno od gađanih mjesta, niti jučer niti danas, nije pod kontzrolom ISIL-a, niti ISIL ima svoje prisustvo u njima. 

Ruske terorističke snage su danas, pored ostalih meta, bombardovale dječiju bolnicu u Bailunu u provinciji Idlib, kao i džamiju Omer ibnul-Hattab u Džisruš-Šuguru.

U ruskom napadu u četvrtak pogođena je džamija Omer ibnul Hattab u Džisru Šuguru
U ruskom napadu u četvrtak pogođena je džamija Omer ibnul Hattab u Džisru Šuguru

Među bombardovanim metama su se također našle i pozicije Sukurul-Džebela, FSA pobunjeničke skupine koju pomaže Amerika, što je svojevrsna poruka Americi.

Aktivisti: Oboren ruski avion u Hami

Aktivisti su danas izvijestili da su opozicione snage oborile ruski borbeni avion u Hami, te priložili sljedeći video kao dokaz:

Onima koji se pitaju otkud srpskim medijima inspiracija za svakodnevne beskrupulozne laži, u prilogu pogledajte kako ruski mediji izvještavaju o ruskom bombardovanju civilnih i džihadsko-oslobodilačkih snaga u Siriji, gdje se navodu kako su ruski avioni uništili “IDIŠ-ove teroriste i magacin sa oružjem u Idlibu”, iako u Idlibu nema IDIŠ-a. Također se u ruskim izvještajima kaže da ruska avijacija bombarduje “samo one ciljeve IDIŠ-a koji su van naseljenih oblasti, kako bi se izbjegle civilne žrtve”, dok su u stvarnosti većina ubijenih civili, a meta napada su čak i bolnice i džamije.

Izvjestaj ruskih medija o ruskom bombardovanju
Sramotni izvjestaj ruskih medija o ruskom bombardovanju u Siriji

Priprema: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz