Drugi dan ruskog bombardovanja u Siriji. Mete napada: civilni objekti, džamija, bolnica…

Objavljeno / ažurirano:

Ruske terorističke snage su sa blagoslovom Amerike i danas bombardovale ciljeve u Siriji.

Sirijski obzervatorij za ljudska prava (eng.abbr. SOHR) izvještava da su ruski avioni gađali mjesta pod kontrolom pobunjeničkih i islamističkih snaga u Kafranbelu, Džisruš-Šuguru u provinciji Idlib, te mjesta na sjeveru i sjeverozapadu provincije Homs, kao i nekoliko mjesta u strateškoj visoravni Gab.

Iako je ruski izgovor za ulazak u rat u Siriji bio borba protiv ISIL-a, niti jedno od gađanih mjesta, niti jučer niti danas, nije pod kontzrolom ISIL-a, niti ISIL ima svoje prisustvo u njima. 

Ruske terorističke snage su danas, pored ostalih meta, bombardovale dječiju bolnicu u Bailunu u provinciji Idlib, kao i džamiju Omer ibnul-Hattab u Džisruš-Šuguru.

U ruskom napadu u četvrtak pogođena je džamija Omer ibnul Hattab u Džisru Šuguru
U ruskom napadu u četvrtak pogođena je džamija Omer ibnul Hattab u Džisru Šuguru

Među bombardovanim metama su se također našle i pozicije Sukurul-Džebela, FSA pobunjeničke skupine koju pomaže Amerika, što je svojevrsna poruka Americi.

Aktivisti: Oboren ruski avion u Hami

Aktivisti su danas izvijestili da su opozicione snage oborile ruski borbeni avion u Hami, te priložili sljedeći video kao dokaz:

Onima koji se pitaju otkud srpskim medijima inspiracija za svakodnevne beskrupulozne laži, u prilogu pogledajte kako ruski mediji izvještavaju o ruskom bombardovanju civilnih i džihadsko-oslobodilačkih snaga u Siriji, gdje se navodu kako su ruski avioni uništili “IDIŠ-ove teroriste i magacin sa oružjem u Idlibu”, iako u Idlibu nema IDIŠ-a. Također se u ruskim izvještajima kaže da ruska avijacija bombarduje “samo one ciljeve IDIŠ-a koji su van naseljenih oblasti, kako bi se izbjegle civilne žrtve”, dok su u stvarnosti većina ubijenih civili, a meta napada su čak i bolnice i džamije.

Izvjestaj ruskih medija o ruskom bombardovanju
Sramotni izvjestaj ruskih medija o ruskom bombardovanju u Siriji

Priprema: Put vjernika

NOVO NA SAJTU

50 Poslanikovih sunneta

0
Bio je najljepšeg lica i ponašanja, nije bio previše visok niti nizak. Krevet na kojem je spavao bio je od štavljene kože napunjene...
Bajramska cestitka

Bajramska čestitka

Preporučeni sadržaj

Pompeo dao Izraelu “zeleno svjetlo” za aneksiju Zapadne obale

0
Američki državni sekretar se sastao sa premijerom Benjaminom Netanyahuom i njegovim koalicionim partnerom Bennyjem Gantzom.

Islamske teme