Svećenice ušutkale Asadove medije a zahvalile Džebhatun-nusri

Popularno na sajtu

Dok su režimski mediji i njihovi pomagači pokušavali – kao po običaju – da osvjetle sliku Asadovog režima, i da okončanje „problema“ svećenica okrenu u svoju korist, neočekivano su zagrmjela svjedočenja svećenica koje su bile pod zaštitom Džejšul-hura i mudžahida…

Ova svjedočenja su zaprepastila režimske medije i njegove pristalice direktnim prenosom putem TV kanala. TV kanal „Al-Majadin“ prenosi kako jedan od novinara postavlja pitanje jednoj od svećenica, na koje želi ciljani odgovor; kaže novinar:

„Ovaj period (zatočeništva) bio je bez imalo sumnje naporan“, na što je jedna od svećenica odlučno odgovorila: „Bilo nam je baš fino“, i tako je ovaj odgovor ušutkao novinara koji je prekinuo svoj razgovor sa svećenicom uz kratku rečenicu u kojoj zahvaljuje Allahu na njihovo zdravlje.

U drugom video prilogu dolazi svjedočenje druge svećenice kako bi zadalo još veći udarac pristalicama sirijskog režima koji su iščekivali govor koji će potvrditi njihove tvrdnje o terorizmu mudžahida, a Džebhatun-nusre posebno, i kad svećenica ispred tolikih mikrofona i TV kamera, javnost iznenađuje govorom: „Džebhatun-nusra se jako lijepo ophodila prema nama“.

Nastavlja svećenica: „Džebhatun-nusra je prije samog Džordža Hasvanija (jedan od svećenika blizak režimu) udovoljila našim potrebama, od smještaja, služenja, davanja hrane, zatim je tek on (Džordž) došao“.

Također, jedan od TV kanala je pokušao da ocrni sliku mudžahida (Nusre) na drugi način, tako što je upitao jednu od svećenica zašto su skinule krst s vratova, na što mu je ona potvrdno odgovorila da nisu bile natjerane da skinu krstove, već da je taj postupak bio lično proizvod njihove slobodne volje, jer nošenje krstova nije bilo odgovarajuće za mjesto gdje su se one nalazile.

TV kanal još jednom pokušava da iščupa odgovor makar bio proste forme, ali koji će da ukalja ugled Džebhatun-nusre, i koji će potvrditi da su oni natjerali svećenice da skinu krstove, ali je Svećenica samo potvrdila svoj prvi odgovor riječima: „Oni (mudžahidi Nusre) nam nisu skinuli krst, već ga mi same nismo stavile“.

Svećenica je nakon toga pojasnila da je njih (svećenica) bilo 16 osoba, i da su se sve vratile u miru i dobrom stanju, i niko im nije nanio nikakvog zuluma, niti im je ko stvarao neugodnosti. Nakon izlaganja ovih svjedočenja na državnim TV kanalima, pristalice i simpatizeri Asadovog režima su žestogo reagirali svojim komentarima putem društvenih mreža, i tako između ostalog su ih optužili za izdaju i špijuniranje.  Također bilo je i ružnih i verbalnih uvreda, a mi ćemo spomenuti samo par komentara.

Osoba sa nikom „Esedulah Galib“ je svećenice opisao jako ružnim opisom, govoreći: „Ove (svećenice) su kur…… i nisu svećenice, čim one hvale Džebhatun-nusru“.

Druga osoba sa nikom „Mahluf“ je poželjela smrt svećenicama zbog toga što su one pohvalile Nusru, govoreći: „Kamo sreće da su crkle, i da se nisu vratile, pa da hvale Nusru“.

Ovako postupaju slijepi sljedbenici zablude kada vide da istinu govore čak i neki iz njihovih redova, odmah počnu bljuvati iz usta vatru punu psovkama, uvredama, lažima, itd.

Izvor: http://zamanalwsl.net/news/47468.html

Prijevod i priprema: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz