Tahriru-Šam negirao i kritizirao turske izvještaje

Popularno na sajtu

Sirijski džihadski savez Tahriru-Šam je preko svog odjela za odnose s javnošću objavio proglas u kojem je negirao tvrdnje turskog ministarstva sigurnosti.

Naime, tursko ministarstvo sigurnosti u izvještaju u srijedu reklo je: ”Naši graničari u Hatay Reyhanlıju uhitili su 9 osoba koje su iz Sirije pokušale ilegalno ući u našu zemlju. Na ispitivanju je utvrđeno da su dvije uhićene osobe pripadnici terorističke organizacije HTŠ. Osobe su predane policijskoj upravi Reyhanlı.”

”U vezi s uhićenjem 9 osoba koje su pokušale ući na tursku teritoriju, Tahriru-Šam negira da dvoje njih pripadaju savezu”, rekao je HTŠ u izjavi, kritizirajući oznaku ”teroristička organizacija”.

Medijski izvori bliski HTŠ-u tvrde kako ova oznaka ugrožava otpor u Idlibu te služi Rusiji i SAD-u u njihovim prekograničnim operacijama, kao i da se Turska ovim dodvorava novoj američkoj administraciji. Izvori su napomenuli da se HTŠ prema turskom susjedu postavio krajnje korektno, dopuštajući mu da rasporedi vojsku u Idlibu, ali da neće tolerisati provokacije, stvaranje pometnje, prizivanje zračnih udara i narušavanje odbrane Idliba.

Izvor: Ummet Press

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz

%d bloggers like this: