Tahriru-Šam zadao snažan udarac sirijskom režimu: Pad mreže agenata u Idlibu

Objavljeno / ažurirano:

Sirijsko oslobodilačko tijelo Tahriru-Šam u utorak je obznanilo uhićenje cijele mreže agenata koji pripadaju režimskoj obavještajnoj službi “Air Force Intelligence” u gradu Sakelin na zapadu pokrajine Idlib.

Faruk Šami, sigurnosni zvaničnik Tahriru-Šama, rekao je: ”Uspjeli smo uhititi grupu koja pripada obavještajnoj službi “Air Force Intelligence”, uključujući i žene tridesetih godina, koji su uglavnom radili na praćenju mudžahida i potrazi za njihovim sjedištima.”

”Mreža agenata je imala zadatak dostavljanje obavještajnih podataka obavještajnoj službi, uključujući i fotografisanje sjedišta i kuća osoba za kojima režim traga te slanje njihovih koordinata” dodao je Faruk Šami.

Faruk Šami je istaknuo da su preliminarne istrage dovele do priznanja optuženih te da su isplivali i materijalni dokazi koji utvrđuju urotu protiv muslimana, odnosno dostavljanje podataka režimskoj obavještajnoj službi kako bi se muslimanima nanijela šteta.

Drugi sigurnosni zvaničnik Tahriru-Šama utvrdio je da će špijunima sirijskog režima biti suđeno kako bi dobili odgovarajući kaznu.

Assadovom sirijskom režimu su trebali mjeseci, a možda i godine, da stavi u funkciju ovu špijunsku mrežu koja je sada uveliko razbijena.

Važno je napomenuti da su Tahriru-Šam i druge islamske grupe proteklih mjeseci dobrim dijelom eliminirali IDIŠ-ovu ćeliju spavača u Idlibu, da bi prije nekoliko dana uspjeli potpuno očistiti Idlib od te frakcije.

(Vijesti iz Sirije)

Novo na sajtu

islamske teme featured

Zašto džini ulaze u ljude?

Nakon što smo se upoznali sa činjenicama o sposobnosti džina da opsedaju ljude, okupiraju njihov razum, dijelove njihovog tijela, ili ljude kao potpunu cjelinu,...

Preporučeni sadržaj

Dževlani konferencija

Ebu Muhammed Dževlani: Režim je oslabio, mudžahidi su pobjednici u ovoj...

Više od tri mjeseca prošlo je od pokretanja široke režimske vojne ofanzive na regije Idlib, sjeverna Hama i Latakija. Iako je ofanziva imala punu...

Islamske teme