Tahriru-Šam zadao snažan udarac sirijskom režimu: Pad mreže agenata u Idlibu

Objavljeno / ažurirano:

Sirijsko oslobodilačko tijelo Tahriru-Šam u utorak je obznanilo uhićenje cijele mreže agenata koji pripadaju režimskoj obavještajnoj službi “Air Force Intelligence” u gradu Sakelin na zapadu pokrajine Idlib.

Faruk Šami, sigurnosni zvaničnik Tahriru-Šama, rekao je: ”Uspjeli smo uhititi grupu koja pripada obavještajnoj službi “Air Force Intelligence”, uključujući i žene tridesetih godina, koji su uglavnom radili na praćenju mudžahida i potrazi za njihovim sjedištima.”

”Mreža agenata je imala zadatak dostavljanje obavještajnih podataka obavještajnoj službi, uključujući i fotografisanje sjedišta i kuća osoba za kojima režim traga te slanje njihovih koordinata” dodao je Faruk Šami.

Faruk Šami je istaknuo da su preliminarne istrage dovele do priznanja optuženih te da su isplivali i materijalni dokazi koji utvrđuju urotu protiv muslimana, odnosno dostavljanje podataka režimskoj obavještajnoj službi kako bi se muslimanima nanijela šteta.

Drugi sigurnosni zvaničnik Tahriru-Šama utvrdio je da će špijunima sirijskog režima biti suđeno kako bi dobili odgovarajući kaznu.

Assadovom sirijskom režimu su trebali mjeseci, a možda i godine, da stavi u funkciju ovu špijunsku mrežu koja je sada uveliko razbijena.

Važno je napomenuti da su Tahriru-Šam i druge islamske grupe proteklih mjeseci dobrim dijelom eliminirali IDIŠ-ovu ćeliju spavača u Idlibu, da bi prije nekoliko dana uspjeli potpuno očistiti Idlib od te frakcije.

(Vijesti iz Sirije)

NOVO NA SAJTU

Habbab ibn el-Erett – učitelj muslimana i strpljivi mudžahid

0
NJEGOVO IME I PORIJEKLO Njegovo ime je Habbab, sin je El-Erettov, a on Džendelov, a on Sa'dov, a on Hazimov, a on Ka'bov, a on...
Kur'an, muslimanka

Biranje životne saputnice

Preporučeni sadržaj

Stajala je pored mene kao brdo Uhud

0
Nakon završenog seminara o izučavanju Sire (životopis Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi we sellem) u Medini, iako je bilo kasno, odlučio sam da se vratim...
Allahu-ekber-slika

Pouka za onoga ko pameti ima

ponizenje

CIJENA PONIŽENJA

Islamske teme