Idlib: Nakon velikih gubitaka, blizu 400 pripadnika IDIŠ-a se predalo mudžahidima (VIDEO)

Objavljeno / ažurirano:

Borci haridžijske skupine IDIŠ kojoj je podmukli sirijski režim prošle sedmice omogućio dolazak do oblasti jugoistočnog Idliba, danas su se kolektivno predali mudžahidima nakon intenzivnih trodnevnih sukoba i teških vojnih gubitaka.

Aktivisti su izvijestili kako se mudžahidima predalo blizu 400 pripadnika ove haridžijske frakcije, a u tu brojku ulazi i oko 100 članova porodica IDIŠ-ovih boraca.

Nakon što su se predali, IDIŠ-ovcima je ukazana medicinska pomoć, a narednih dana će im na šerijatskom sudu u Idlibu biti određena odgovarajuća kazna.

VIDEO:

FOTO:

Mudžahidi Tahriru-Šama su jučer likvidirali IDIŠ-ovog haridžijskog emira za ”Vilajet Idlib” prethodno eliminišući nešto više od 30 zaluđenih IDIŠ-ovih boraca, da bi na frontu Huwejn bila zarobljena kompletna IDIŠ-ova jedinica koja se sastojala od oko 15 boraca.

Kako god, ova haridžijska skupina koja je zajedno sa režimom napadala mudžahide tokom borbi za Ebu Zuhur, više nema nikakvog organizovanog prisustva u sjevernoj Siriji, a njihova predaja se smatra velikom pobjedom budući da su upravo oni došli i pokrenuli ofanzivu u jugoistočnom Idlibu.

Treba napomenuti da je sve teritorije koje je IDIŠ zauzeo od mudžahida u Hami i Idlibu preuzeo režim i njegovi šiitski saveznici, uglavnom bez ikakvih borbi.

Hvala Allahu koji je ponizio haridžije i podario pobjedu mudžahidima!

(Vijesti iz Sirije)

NOVO NA SAJTU

Foto citat: Zagovaranje neutralnosti u situaciji zločinac-žrtva

0
“Zagovaranje neutralnosti u situaciji zločinac-žrtva nije umjerenost; to je zulum sam po sebi!” (Bassam Zawadi)

Preporučeni sadržaj

Kasem Sulejmani

Iranska ambasada u Sarajevu organizira oplakivanje teroriste Kasema Sulejmanija

0
U prostorijama iranske ambasade u Sarajevu u utorak će se održati ”Knjiga žalosti” odnosno zajedničko oplakivanje i divljenje zločinima Kasema Sulejmanija koji je stradao...

Islamske teme