Talibani proglasili pobjedu nad haridžijama IDIŠ-a

Popularno na sajtu

Islamski Emirat Afganistana (IEA) u nedjelju je objavio službeni proglas u kojem proglašava konačnu pobjedu nad afganistanskim ogrankom organizacije IDIŠ. Haridžijski ”Vilajet Khorasan” koji se pojavio prije pet godina je uništen, vođe su mu pobijene a većinski dio boraca predao se afganistanskim vladinim trupama.

Proglas Islamskog Emirata:

”Kao što je poznato, IDIŠ je korumpirana skupina našeg vremena koja samo svoje sljedbenike smatra muslimanima i isključuje gotovo cjelokupni muslimanski ummet što je slično njihovim haridžijskim prethodnicima. Ova skupina prouzročila je velike poteškoće muslimanskim pokretima širom svijeta, ubila stotine hiljada muslimana, bombardirala njihove pijace, džamije, obrazovne ustanove i javna okupljanja te je usmjerila svu energiju na pokolje muslimana. Ova korumpirana skupina nastojala je zapaliti vatru mržnje u Afganistanu kao i u ostalom muslimanskom svijetu, a podržali i opremili su ih okupatori i njihov (afganistanski) režim s ciljem da ocrne blagoslovljeni džihad protiv okupacije, slabeći mudžahide i potpaljujući vatru sektaštva.

Islamski Emirat koji smatra da je uništavanje svake neprijateljske zavjere i zaštite džihada, mudžahida i njegove muslimanske nacije obaveza, pokrenuo je operacije protiv ove korumpirane skupine od samog početka.

U ovoj seriji, mudžahidi iz Islamskog Emirata pokrenuli su odlučujuću operaciju kao dio ofanzive Al-Fath u provinciji Nangarhar provincije 20-tog oktobra 2019. godine.

Operacije su počele od Šerzada do Achina, pokrivajući svih 7 okruga Nangarhara u kojima su Idišovci bili aktivni što je rezultiralo da sva područja budu očišćena od njihove prisutnosti.

Područja Pesha, Takhti i Bagh Dara u okrugu Achin koja su bila posljednji bastion IDIŠ-a također su u potpunosti očišćena uz pomoć Allaha s.w.t.

Protjerivanje IDIŠ-a iz ovih područja rezultiralo je da je Nangarhar u potpunosti oslobođen. Ove odlučujuće operacije rezultirale su smrću 193 elemenata IDIŠ-a, uključujući ključne zapovjednike, dok je 130 ranjeno, a ratni plijen uključuje stotine teških i lahkih komada oružja s ogromnom količinom municije, vozila, motocikala i konja.

Na kraju ovih operacija 542 Idišovca su se s obiteljima pridružili kabulskoj upravi. Vozila kabulske uprave ušli su u to područje u noćnim satima i spasili preostale Idišovce i njihove obitelji od opsade mudžahida.

Islamski Emirat nanio je težak udarac skupini IDIŠ u provinciji Nangarhar i spasio potlačene ljude Nangarhara od ove pošasti, a svaka zahvala pripada Allahu.

Od trenutka kada je IDIŠ podigao glavu u Afganistanu, Islamski Emirat pokrenuo je napore za njihovo iskorjenjivanje i tijekom posljednjih pet godina sustavno su ih iskorijenili iz Helmanda, Zabula, Paktike, Ghora, Jowzjana, a sada i provincija Nangarhar i Kunar.

Islamski Emirat je pokrenuo akcije protiv IDIŠ-a jer su američki okupatori, kao i vojni i obavještajni organi kabulske uprave, snažno podržavali IDIŠ, bombardirali položaje Islamskog Emirata, pomagali Idišovim milicijama s oružjem i opremom te slali svoje avione i helikoptere u spasilačkim misijama tijekom kritičnih vremena i opsada.

Glasnogovornik Islamskog Emirata Afganistana

Zebihullah Mudžahid

Izvor: Ummet Press

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz