Turska počinje ispitivanja na ljudima za autohtonu vakcinu protiv COVID-19

Popularno na sajtu

Napori u Turskoj da razvije autohtonu vakcinu protiv novog koronavirusa dostigli su fazu ispitivanja na ljudima, rekao je u subotu državni ministar zdravstva Fahrettin Koca, prenosi Anadolu Agency (AA).

U telefonskom razgovoru sa predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, ministar Koca kazao je da će još tri istraživanja na pronalsku vakcine u Turskoj također dostići ovu točku u sljedećih sedam do deset dana.

U Turskoj su u posljednja 24 sata potvrđena 1.502 nova slučaja COVID-19, dok se 1.211 pacijenata oporavilo, saopšteno je u subotu iz Ministarstva zdravstva. Ukupan broj slučajeva zaraze korona virusom u Turskoj sada iznosi 323.014, a oporavilo se ukupno 283.868 osoba.

Iz Ministarstva zdravstva su kazali da je tokom posljednja 24 sata obavljeno 103.219 testova na koronavirus, čime je ukupan broj urađenih testova prešao 10,71 miliona.

Broj preminulih od posljedica zareze koronavirusom dostigao je 8.384, nakon što je u posljednja 24 sata potvrđeno 59 smrtnih slučajeva. Iz Ministarstva dodaju da 6,4 posto pacijenata dobije upalu pluća.

(Agencije)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz