U Siriji poginuo Bin Ladenov rođak i jedan od visokih komandanata Džebhatun-nusre

Objavljeno / ažurirano:

Senafi en-Nasr, visoki komandant džihadske skupine Džebhatun-nusra, ubijen je jučer u borbama u Latakiji, izvijestili su sirijski aktivisti.

En-Nasr, čije je pravo ime Abdul-Muhsin Abdullah Ibrahim eš-Šerih, jedan je od rođaka Usame bin Ladena, koji se donedavno borio u Horosanu (Afganistan, Pakistan) u redovima Al-Kaide i koji je doputovao je u Siriju prije par mjeseci.

Pogibiju Senafija su potvrdili mnogi aktivisti, ali i zvaničnici Džebhatun-nusre. Dr. Sami el-Urejdi, šerijatski zvaničnik Džebhatun-nusre, kratko je potvrdio ovu informaciju na svom Twitter nalogu, doveći Allahu “da primi Nasra u Svoju karavanu šehida”.

Senafi en-Nasr je postao poznat širem krugu aktivista i mudžahida po svojim izjavama (tvitovima) na svom Twitter nalogu povodom atentata na šejha Ebu Halida Surija, visokog komandanta i osnivača džihadske skupine Ahraruš-Šam i dugogodišnjeg pratioca Usame bin Ladena i Ejmena Zavahirija.

Priprema: Put vjernika

Izvori: Kliknite na plave linkove u tekstu

Novo na sajtu

islam coast sun

Komentar hadisa o dobru i zlu od šejha Saliha Fewzana

Hvala i zahvala pripada Allahu, Njemu zahvaljujemo, od Njega pomoć i oprost za grijehe tražimo. Allahu se utječemo od zla naših duša i od...

Preporučeni sadržaj

islamske teme

Onaj ko čini dobra djela neće nikad biti ponižen od Allaha

Prenosi se da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Činilac dobra je zaštićen od zlog uništenja.” (Al-Silsilah al-Sahihah) Kada su smutnje tek nastupile, Talk...

Islamske teme