U Siriji poginuo Bin Ladenov rođak i jedan od visokih komandanata Džebhatun-nusre

Objavljeno / ažurirano:

Senafi en-Nasr, visoki komandant džihadske skupine Džebhatun-nusra, ubijen je jučer u borbama u Latakiji, izvijestili su sirijski aktivisti.

En-Nasr, čije je pravo ime Abdul-Muhsin Abdullah Ibrahim eš-Šerih, jedan je od rođaka Usame bin Ladena, koji se donedavno borio u Horosanu (Afganistan, Pakistan) u redovima Al-Kaide i koji je doputovao je u Siriju prije par mjeseci.

Pogibiju Senafija su potvrdili mnogi aktivisti, ali i zvaničnici Džebhatun-nusre. Dr. Sami el-Urejdi, šerijatski zvaničnik Džebhatun-nusre, kratko je potvrdio ovu informaciju na svom Twitter nalogu, doveći Allahu “da primi Nasra u Svoju karavanu šehida”.

Senafi en-Nasr je postao poznat širem krugu aktivista i mudžahida po svojim izjavama (tvitovima) na svom Twitter nalogu povodom atentata na šejha Ebu Halida Surija, visokog komandanta i osnivača džihadske skupine Ahraruš-Šam i dugogodišnjeg pratioca Usame bin Ladena i Ejmena Zavahirija.

Priprema: Put vjernika

Izvori: Kliknite na plave linkove u tekstu

NOVO NA SAJTU

Vjernik ne smije biti naivan

0
Ebu Hurejra, radijallahu anhu, prenosi da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, jednom prilikom kazao: "Ne smije vjernik dozvoliti da ga iz jedne rupe...

Preporučeni sadržaj

Sirija: Pobunjenici oslobodili grad ‘Ajjaz u Idlibu

0
Pobunjenički savezi Džebhetu-Watanija (NLF) i Tahriru-Šam (HTS) u masivnoj vojnoj operaciji oslobodili su strateški grad ‘Ajjaz na jugoistoku sirijske pokrajine Idlib. Assadove sektaške milicije također...

Islamske teme