UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ! Objavljen snimak pripadnika Assadovog režima dok strijeljaju civile u Siriji

Popularno na sajtu

Britanski list “The Guardian” u četvrtak je objavio istraživanje s videosnimkom koji prikazuje masakr koji se dogodio u Tadamonu, u blizini Damaska, glavnog grada Sirije u aprilu 2013. godine, javlja Anadolu Agency (AA)

Dopisnik s Bliskog istoka Martin Chulov napisao je tekst pod naslovom “Masakr u Tadamonu: Kako su dva akademika ulovila sirijskog ratnog zločinca”.

Tadamon je južno predgrađe Damaska gdje su skupljene grupe civila, poslane na lokaciju za pogubljenje i strijeljane. Britanske novine objavile su da je u masovnoj grobnici nakon masakra bilo najmanje 41 tijelo. Tijela su polivena gorivom i zapaljena. Na snimku se može čuti smijeh vojnika.

Masakr se dogodio nedaleko od sjedišta sirijskog predsjednika Bashara al-Assada.

Chulov je rekao da je snimak “jedan od najoptužujućih iz cijelog sirijskog sukoba” i “daje uvid u neispričani dio desetogodišnjeg rata”.

Podsjećamo, u rano proljeće 2013. godine, nusajrijsko-šijitski režim diktatora Bešara el-Asada je bio pred krahom, kada je Iran ponudio pomoć kolabirajućem režimu, poslavši naoružanje i stotine hiljada šijitskih boraca u ispomoć. S obzirom da ni to nije bilo dovoljno da se poraze džihadsko-oslobodilačke snage, u sukob se 2015. godine umiješala Rusija, koja je mnogobrojnim masakrima uspjela preokrenuti situaciju u korist genocidnog šijitskog režima.


(AA/PV)

Detaljnije o ruskom terorizmu protiv muslimana čitaj ovdje.
Detaljnije o šiitskom terorizmu pročitaj ovdje.
Detaljnije o iranskom sponzoriranju terorizma protiv muslimana čitaj ovde.

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz