Video: Egipatski vojnici po uzoru na faraona izgovaraju šehadet tek pred neizbježnu smrt

Objavljeno / ažurirano:

Krajem prošlog mjeseca mudžahidi skupine Ensar Bejtul Makdis oborili su helikopter egipatskih zračnih snaga ručnim protuzračnim oružjem na području Sinaja u kojem je poginulo nekoliko vojnika faraonskog režima.

Ovih dana poznata egipatska tv kuća Al-Alam emitovala je poslijednje trenutke prije pada helikoptera, audio snimak posade koja se na uzoru na svog ideologa faraona, sjetila svog Stvoritelja tek onda kada im je postalo očito da smrt ne mogu izbjeći.

U slučaju da ne znate, posada prestravljenim glasom izgovara šehadet, riječi kojim osoba postaje musliman, a to je da nema drugog istinskog božanstva osim Allaha i da je Muhamed, sallAllahu alejhi ve selem, Njegov poslanik.

I Mi prevedosmo preko mora sinove Israilove, a za petama su im bili faraon i vojnici njegovi progoneći ih ni krive ni dužne. A on, kad se poče daviti, uzviknu: “ja vjerujem da nema boga osim Onoga u kojeg vjeruju sinovi Israilovi i ja se pokoravam!” (Kur'an; 10:90)

Priprema: Put vjernika

NOVO NA SAJTU

Smutnja sljedbenika strasti je opasnija od smutnje Dedždžala

0
Ovo su riječi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, koji je govorio suštu istinu, zato ne dopusti da te ponese visoko mišljenje o sebi, kao ni činjenica da si na Pravom putu, pa da se upustiš u razgovor sa sljedbenicima strasti pod izgovorom da se s njima raspravljaš ili provjeriš njihov stav

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Evo šta su oni imali reći o Kur'anu

0
Cijeli život učenjaka je kružio oko učenja, poučavanja i primjene Kur'ana međutim opet su pred kraj života žalili što mu nisu posvetili čak i...

Islamske teme