VIDEO: Islamski učenjaci i daije govore o pogibiji Usame bin Ladena

Popularno na sajtu

Studio za medijsku produkciju “Ashab” objavio je krajem juna video dokumentarac “Ulema govori o šehadetu Usame bin Ladena”. Video dokumentarac prikazuje izjave istaknutih učenjaka i daija iz islamskog svijeta o pogibiji Usame bin Ladena, izjave koje su objavile vodeće arapske medijske kuće.

Kroz govor učenih ljudi i predvodnika muslimana, kao i Usaminih saboraca, ovaj video dokumentarac prikazuje život i smrt šejha Usame bin Ladena iz ugla koji se bitno razlikuje od zvaničnih stavova vlada Istoka i Zapada, čineći upitnim mnoge stavove i predrasude o čovjeku kojeg mnogi učenjaci, daije, islamski mislioci i obični muslimani svijeta smatraju najvećim borcem za slobodu u 21. vijeku.

Šta je bio cilj Usame bin Ladena? Da li je on, zaista, terorista i ubica nevinih civila? Zašto ga je u borbi protiv ruskih okupatora u Afganistanu podržavala kompletna ulema Zemlje Dvaju Harema (tzv. Saudijska Arabija), da bi ga, nakon toga, u borbi protiv američkih okupatora, nazvali ekstremistom, a njegovu borbu nelegalnom? Zbog čega se Usama usprotivio nekim saudijskim učenjacima i zašto je tako žestoko kritikovan od strane istih? Ovo i još dosta toga možete naći u novom Ashabovom video dokumentarcu.

Video možete pogledati ispod ili ga preuzeti (downloadovati) ovdje.

(Put vjernika)

 

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz