Categories:

VIDEO: Islamski učenjaci i daije govore o pogibiji Usame bin Ladena

Objavljeno / ažurirano:

Studio za medijsku produkciju “Ashab” objavio je krajem juna video dokumentarac “Ulema govori o šehadetu Usame bin Ladena”. Video dokumentarac prikazuje izjave istaknutih učenjaka i daija iz islamskog svijeta o pogibiji Usame bin Ladena, izjave koje su objavile vodeće arapske medijske kuće.

Kroz govor učenih ljudi i predvodnika muslimana, kao i Usaminih saboraca, ovaj video dokumentarac prikazuje život i smrt šejha Usame bin Ladena iz ugla koji se bitno razlikuje od zvaničnih stavova vlada Istoka i Zapada, čineći upitnim mnoge stavove i predrasude o čovjeku kojeg mnogi učenjaci, daije, islamski mislioci i obični muslimani svijeta smatraju najvećim borcem za slobodu u 21. vijeku.

Šta je bio cilj Usame bin Ladena? Da li je on, zaista, terorista i ubica nevinih civila? Zašto ga je u borbi protiv ruskih okupatora u Afganistanu podržavala kompletna ulema Zemlje Dvaju Harema (tzv. Saudijska Arabija), da bi ga, nakon toga, u borbi protiv američkih okupatora, nazvali ekstremistom, a njegovu borbu nelegalnom? Zbog čega se Usama usprotivio nekim saudijskim učenjacima i zašto je tako žestoko kritikovan od strane istih? Ovo i još dosta toga možete naći u novom Ashabovom video dokumentarcu.

Video možete pogledati ispod ili ga preuzeti (downloadovati) ovdje.

(Put vjernika)

 

1 komentar

NOVO NA SAJTU

Šest koraka kako poboljšati namaz

0
Elhamdulillah. Težnja ka postizanju kvalitetnog namaza je nešto što svi mi, kao produktivni muslimani, želimo. Niko od nas ne želi da uči Kur'an tokom...
Bitka na Uhudu

Pouke bitke na Uhudu

Preporučeni sadržaj

Srbija i Kosovo u Washingtonu potpisali ekonomski sporazum

0
Sporazum o ekonomskoj normalizaciji između Srbije i Kosova, potpisan je danas u Bijeloj kući. Sporazum podrazumijeva, između ostalog, pristupanje Kosova inicijativi "mini-Šchengen", ulaganje u...

Islamske teme