VIDEO: Islamski učenjaci i daije govore o pogibiji Usame bin Ladena

Objavljeno / ažurirano:

Studio za medijsku produkciju “Ashab” objavio je krajem juna video dokumentarac “Ulema govori o šehadetu Usame bin Ladena”. Video dokumentarac prikazuje izjave istaknutih učenjaka i daija iz islamskog svijeta o pogibiji Usame bin Ladena, izjave koje su objavile vodeće arapske medijske kuće.

Kroz govor učenih ljudi i predvodnika muslimana, kao i Usaminih saboraca, ovaj video dokumentarac prikazuje život i smrt šejha Usame bin Ladena iz ugla koji se bitno razlikuje od zvaničnih stavova vlada Istoka i Zapada, čineći upitnim mnoge stavove i predrasude o čovjeku kojeg mnogi učenjaci, daije, islamski mislioci i obični muslimani svijeta smatraju najvećim borcem za slobodu u 21. vijeku.

Šta je bio cilj Usame bin Ladena? Da li je on, zaista, terorista i ubica nevinih civila? Zašto ga je u borbi protiv ruskih okupatora u Afganistanu podržavala kompletna ulema Zemlje Dvaju Harema (tzv. Saudijska Arabija), da bi ga, nakon toga, u borbi protiv američkih okupatora, nazvali ekstremistom, a njegovu borbu nelegalnom? Zbog čega se Usama usprotivio nekim saudijskim učenjacima i zašto je tako žestoko kritikovan od strane istih? Ovo i još dosta toga možete naći u novom Ashabovom video dokumentarcu.

Video možete pogledati ispod ili ga preuzeti (downloadovati) ovdje.

(Put vjernika)

 

1 komentar

NOVO NA SAJTU

Muslimanka

Žena muslimanka uvažava učinjeno joj dobro i zahvaljuje na njemu

Jedna od moralnih osobina iskrene žene muslimanke jeste i to da je čestita, da poštuje učinjeno joj dobro i da zahvaljuje na njemu onoj...
islamske teme kader

Podjela sunneta i hadisa

Preporučeni sadržaj

Afganistan-unisteno-vozilo

Afganistan: 15 američkih vojnika ubijeno i ranjeno u teškom okršaju s...

U teškoj zasjedi u koju je upao zajednički vojni konvoj američke i afganistanske vojske stradalo je najmanje 10 američkih vojnika, dok je 5 ranjeno,...

Islamske teme