VIDEO: SRCA OD KAMENA!

Popularno na sajtu

Bajram dolazi, a muslimanska djeca gladuju. Zar nije vrijeme da nešto preduzmemo? Zar nije vrijeme da se pokrenemo i pomognemo, svako prema svojim mogućnostima. Zar nije vrijeme da se probudimo, o ummete islama? Šta još treba da se desi pa da naša srca osjete istinsku samilost i ljubav prema muslimanima. Zar nije rekao Allahov Poslanik: ‘Tako mi onoga u čijoj je ruci moja duša, čovjek neće vjerovati sve dok ne bude svome brat želio od dobra ono što želi i samom sebi.’

Pogledajte šokantan video dokumentarac o gladnoj somalijskoj djeci.  

I ti možeš pomoći somalijskoj djeci. Pošalji jedan euro i budi uzrok da se spase život jedne somalijske muslimanske porodice.

Konsultujući se sa upućenima, učenim ljudima i mnogim članovima islamskih forumova i stranica, pokazalo se da humanitarna organizacija Ummah Welfare Trust (UWT) stoji na samom vrhu pouzdanih organizacija koje vjerno i savjesno vrše distribuciju vaše pomoći tamo gdje ste pomoć zanijetili poslati. Stoga, preporučujemo svim muslimanima da novčana sredstva za pomoć gladnima u Somaliji uplate upravo preko ove organizacije.

Web sajt UWT-a je http://www.uwt.org/site/default.asp a vašu pomoć možete uplatiti koristeći Online formu za uplate (modul za uplate „Donate now“ nalazi se desno na stranici). Uplate se vrše u britanskim funtama (100 funti je približno jednako 115 eura).

Također, uplatu možete vršiti i putem bankovnog transfera sa sljedećim podacima:

Account name: Ummah Welfare Trust

IBAN: GB52MIDL40208000014192

Swift Code: MIDLGB22

Branch name and address: HSBC Bank, 4 Hardman Square, Spinningfields, Manchester, M3 3EB

Za svrhu uplate (Purpose of Payment) naznačite: For Poor and Needy in Somalia

Nakon uplate pošaljite email na info@uwt.orgOva adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je vidjeli kako biste provjerili da li je sve u redu sa uplatom, ili to uradite telefonom na 0800 4 0800 11 ili + 44 (0) 1274 390 396. Poželjno je da u mailu naznačite tip donacije (sadaka, zekat…).

Prije nego izvršite uplate, znajte da:

  • sa jednim eurom ćete nahraniti i napojiti jednu porodicu za jedan dan
  • sa 10 eura ćete nahraniti i napojiti jednu porodicu za 10 dana
  • sa 30 eura ćete nahraiti i napojiti jednu porodicu za mjesec dana
  • sa 10 000 eura ćete nahraniti i napojiti 10 000 porodica za 10 dana.

NAPOMENA: Ako niste u mogućnosti izvršiti uplatu putem kreditne kartice i odlučili ste da novac pošaljete bankovnim transferom trebate znati da banke za ovu uslugu naplaćuju i po nekoliko desetina KM (ili eura) tako da se, stoga, preporučuje da prikupite što više donacija od džemata, rodbine, prijatelja, pa ih onda pošaljete jednim bankovnim transferom, što bi drastično umanjilo troškove slanja nego da se svaka uplata vrši pojedinačno.

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz