Vrijeđanje islama u video igricama

Popularno na sajtu

Govoreći o neprijateljima muslimana, Uzvišeni Allah u prijevodu značenja kaže:

„.. Mržnja izbija iz njihovih usta, a još je gore ono što kriju njihova prsa.“ (Kur'an, 3:118)

I kaže Uzvišeni:

„Nevjernicima se život na ovom svijetu čini lijepim i oni se rugaju onima koji vjeruju.“ (Kur'an, 2: 212)

I kaže Uzvišeni:

„Oni će se neprestano boriti protiv vas da vas odvrate od vjere vaše, ako budu mogli.“ (Kur'an, 2:217)

Nevjernici nisu svoju borbu protiv muslimana ograničili samo na bojno polje u muslimanskim zemljama, gdje imaju instaliranu svoju vojsku ili podaničke režime, već su svoju borbu protiv islama i muslimana proširili na sve sfere ljudskog života, gdje koriste sve njima dostupne načine kako bi vrijeđali Allahovu vjeru i muslimane.

Čak i u video igrama!

Ovdje ćemo navesti samo neke video igrice u kojima se muslimani i svetinje islama predstavljaju u negativnom kontekstu, te ismijavaju i vrijeđaju.

1. “Devil May Cry 3” (igrica za Sony Playstation 2) – U jednoj sceni u igri prikazuju se vrata Kabe kao vrata koja spajaju dva svijeta, svijet šejtana i stvarni svijet… i lik koji otvara vrata je kompjuterski generisana slika  lika (CGI) koji je dostavljač moći crne magije (čin zabranjen  u islamu). Kako bi se otvorila vrata, CGI lik mora pročitati stih koji, otprilike, počinje ovako: „O vrata koja povezujete svijet tame… ” i taj stih je pročitan iz knjige koju drži u ruci. Čini se da je to Biblija, jer, na kraju scene, spomenut je stih koji govori o sedam grijeha koji možemo pronaći u Bibliiji… Tako se djetetu i igraču, u stvari, šalje poruka da su vrata Kabe – vrata zla i tame, vrata iza kojih se krije svijet zla (islam).

2. “Counter Strike Condition Zero Deleted” – U prvoj etapi igre igrači se  moraju boriti i pucati protiv vojnika koji su prikazani kao muslimani. Ako obratimo pažnju… tijekom igre, te kada napravimo pogodak, možemo čuti kako vojnici govore „Allahu Ekber!… Džihad!“ Naravno, sve ovo u negativnom kontekstu.

3. “Prince of Persia” – Na maču koji se koristi u igri može se primjetiti arapska kaligrifija kojom je ispisan hadis Poslanika, sallAllahu alejhi we sellem:  „Prenesite od mene, pa makar i jedan ajet“ i također i ajet:  „On će vas za vaša dobra djela nagraditi i grijehe vam vaše oprostiti. A onaj ko se Allahu i Poslaniku Njegovi bude pokoravao – postići će ono što bude želio.“ (Sura El-Ahzab, 71). Suvišno je objašnjavati kako je svrha pisanja ajeta i hadisa na maču koji ubija, u stvari, vrijeđanje islama i islamske dogme.

Izvor: Prisoner Of Joy

Obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz