Zapadnjački i domaći mediji oplakuju afganistanske homoseksualce, strahuju od kazne talibana

Popularno na sajtu

Užas jedan od talibana! Ni homoseksualci nisu sigurni od njih. Svjetski i domaći mediji bruje o strahovima afganistanskih homoseksualaca nakon što su se talibani domogli vlasti.

Nakon što već par sedmica oplakuju afganistanske prostitutke, navodeći kao dokaze bolne i srceparajuće ispovijesti “prodavačica ljubavi”, zapadnjački i domaći mediji počeli su sa oplakivanjem afganistanskih homoseksualaca. A da se nad njima nadvilo veliko zlo, potvrdio je u “ekskluzivnom intervjuu” za Daily Mail afganistanski muškarac (čiji je identitet naravno skriven radi njegove sigurnosti), rekavši da će talibanima biti zadovoljstvo loviti i ubijati LGBTQ+ osobe.

Balkanski mediji su također prenijeli ovu strašnu prijetnju talibana, dodajući svjedočenje snajperiste američkih specijalnih snaga Tima Kenedija koji je u intervjuu za Fox News ranije ove sedmice rekao da je lično vidio talibanske borce kako žive pale homoseksualce i bacaju ih s krovova.

Zbog ovih svjedočenja, međunarodna zajednica se mobilizira i diže glas jer homoseksualci i prostitutke imaju posebno mjesto kod civiliziranih branitelja ljudskih prava, mada je zbunjujuće da se svi oni suosjećaju sa nekolicinom prostitutki, čiji je biznis ugrožen dolaskom talibana, ali niko da pomenu stotine hiljada ubijenih afganistanskih civila od strane civiliziranih vojnika istog tog civiliziranog svijeta koji danas plače nad pravima LGBTQ (svake godine dodaju po neko slovo u nazivu) zajednice.

Svako prepoznaje svoje, pa su civilizirani prepoznali sebe u afganistanskim prostitutkama i homoseksualcima. Oni jedinstveno stoje nasuprot talibana, koji nemaju sluha za ovu prepoznatljivu tekovinu moderne civilizacije.

Za PV: Abdulhak Islamović

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz