Židovski terorista Netanyahu obećao anektirati sva naselja Zapadne obale

Primijenit ćemo jevrejsku suverenost na sva naselja, kao dio izraelske zemlje, kao dio države Izraela, rekao je izraelski teroristički premijer.

Objavljeno / ažurirano:

Dva tjedna uoči općih izbora izraelski premijer Benjamin Netanyahu u nedjelju je obećao anektirati sva židovska naselja na Zapadnoj obali.

Netanyahu je to rekao u obraćanju djeci u naselju Elkana na početku školske godine.

“Neće više biti premještaja, i uz Božju pomoć primijenit ćemo židovsku suverenost na sva naselja, kao dio izraelske zemlje, kao dio države Izraela”, rekao je.

Izrael pod okupacijom drži Zapadnu obalu od šestodnevnog rata 1967. i stotine tisuća izraelskih židova sada živi na tom teritoriju, na koji prava polažu Palestinci za svoju buduću državu.

Naselja su za većinu svijeta kršenje međunarodnog zakona.

Slično obećanje Netanyahu je dao uoči travanjskih izbora, koje je dobio no tada nije uspio sastaviti koaliciju – što je rezultiralo ponovnim izborima najavljenim za 17. rujna.

Podijela Zapadne obale

Tijekom vikenda palestinski mediji objavili su da palestinske vlasti nastoje poništiti određenja sporazuma iz Osla o različitim područjima na Zapadnoj obali i cijeli teritorij proglasiti palestinskom zemljom.

Palestinci optužuju Izrael za kršenje mirovnih sporazuma.

Prema sporazumima, od kojih je prvi potpisan 1993.godine, Zapadna obala dijeli se na područja A,B i C.

Područje A, gdje su smješteni najveći gradovi Zapadne obale, pod punom je palestinskom kontrolom.

Većina palestinskih gradova i sela na Zapadnoj obali smještena je u Području B, kojim upravljaju palestinske vlasti, no pod izraelskom sigurnosnom kontrolom.

Područje C uključuje većinu izraelskih naselja i pod punom je izraelskom kontrolom.

Izvor: Agencije

NOVO NA SAJTU

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Preporučeni sadržaj

Dokaz da šije ne vjeruju u Kur'an: Mula Hajderi o šiijskom...

0
Kada je u pitanju šijitska sekta, mnogi muslimani su obmanuti i nisu svjesni nevjerstva ove sekte. Ovome doprinosi blagonakloni stav Islamske zajednice prema šiizmu, kao i medijska propaganda koju vrše šijitske misinarske službe na našim prostorima, ali i na nivou čitavog ummeta.

Islamske teme