Zvanično priznanje: Rusija u Siriji izgubila 112 vojnika, 8 aviona i 7 helikoptera

Popularno na sajtu

Šef Komiteta za sigurnost i odbranu Vijeća Ruske Federacije Viktor Bondarev saopćio je kako je od početka ruske intervencije u Siriji u toj zemlji poginulo 112 ruskih vojnika, javlja Anadolija.

Bondarev je održao konferenciju za novinare povodom obilježavanja treće godišnjice od uključivanja oružanih snaga Rusije u operacije u Siriji.

Podsjetio je kako su za vrijeme Sovjetskog saveza za prve tri godine u Afganistanu izgubili 4.800 vojnika, najmanje 60 tenkova, 400 oklopnih vozila, 15 aviona i 97 helikoptera.

“Naše oružane snage u Siriji su izgubile 112 vojnika. Gotovo polovina njih poginula je u avionskoj nesreći An-26 i gađanju aviona Il-20. Također, izgubili smo osam aviona, sedam helikoptera i nekoliko oklopnih vozila”, rekao je Bondarev.

Budući da je konstantna ruska praksa da umanjuje svoje gubitke, još iz vremena rata u Afganistanu, za očekivati je da su ove cifre daleko veće.

Podsjetimo da su ranije mediji izvijestili da je preko 300 ruskih boraca ubijeno u Siriji u borbama protiv pobunjeničkih snaga i IDIŠ-a, a da su isti bili regrutovani preko ruske vojne agencije Wagner.

(Agencije)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz