Amerika šalje ratne brodove u pomoć Rusima u održavanju Olimpijskih igara u Sočiju

Popularno na sajtu

Svjetske sile odlučne su da pod svaku cijenu održe Olimpijske igre u Sočiju, mjestu genocida nad muslimanima,  pa čak i ako to podrazumijeva slanje ratnih brodova u zaštitu ovog paganskog okupljanja u slavu bogova sa Olimpa.

Kako prenosi Nbcnews, Pentagon je formalno objavio u četvrtak da planira da pošalje dva ratna broda u Crno more kao “razumna mjera opreza”  u slučaju “terorističkog napada” na Olimpijske igre u Sočiju.

Admiral Džon Kirbi, glasnogovornik Pentagona, naglasio je da ruska vlada uzima Olimpijske igre “veoma, veoma ozbiljno.” On je rekao da su Sjedinjene Države spremne pomoći, iako “nije bilo takvih zahtjeva”.

Vojni dužnosnici su rekli da bi vojni brodovi mogli biti upotrebljeni za “evakuiranje Amerikanaca” u slučaju napada.

Kirbi je također odbacio mogućnost da bi američka tehnologija za detektovanje i odbranu protiv daljinski-kontroliranih bombi mogla biti podjeljena sa Rusima tokom Olimpijade.

Rusija planira potrošiti 50 milijardi dolara na Zimske olimpijske igre u gradu Soči, kojeg Kavkaski emirat smatra gradom na teritoriji zapadnog dijela svog emirata.

Mudžahidi Kavkaskog Emirata su također odlučni u nastojanju da osujete održavanje olimpijskih igara na mjestu gdje su Rusi 1860-ih i 1870-ih godina sproveli genocid nad muslimanima ove regije nakon što je turska vojska izgubila rat sa Rusijom. Prema podacima koje navode stanovnici Kavkaza, Rusi su ovom prilikom ubili milion muslimana, Čerkeza, Nogaja, Kabardinjana i drugih, dok je do milion do milion i po protjerano sa njihovih vjekovnih ognjišta.

Prema zvaničnim dokumentima carista (zvaničnici Carske Rusije) , više od 400 000 Čerkeza je ubijeno, dok je 497 000 prisiljeno da se iseli u Tursku, dok je tek 80 000 ostavljeno da živi na svom ognjištu. (Wikipedija)

Zbog ovog genocida, Čerkezi i drugi kavkaski narodi doživljavaju Olimpijske igre u Sočiju kao uvredu, jer je Soči bio luka sa koje je prognano do milion i po muslimana.

Priprema: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz