Egipćanin Ahmed Usman protjeran iz BiH, bošnjački političari za korak bliži Obaminoj zadnjici

Popularno na sajtu

Kako javljaju bh. mediji, egipatski državljanin Ahmed Muhammed el-Farahati Usman, koji je proglašen prijetnjom po nacionalnu sigurnost Bosne i Hercegovine, danas je u pratnji ovlaštenih službenika Službe za poslove sa strancima BiH deportovan za Kairo, Egipat.

Ovom egipatskom državljaninu je uz mjeru protjerivanja izrečena i zabrana povratka u Bosnu i Hercegovinu u periodu od pet godina, saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima BiH.

Tako je Bosna i Hercegovina spašena od mogućih „terorističkih“ aktivnosti ovog „teroriste“, dok su bošnjački političari (i ne tako mali broj Bošnjaka koji su iste doveli na vlast) svijetu opet pokazali svoje kukavičje lice. Prvo su istog čovjeka u oktobru prošle godine bez ikakvih dokaza i obrazloženja proglasili prijetnjom za nacionalnu sigurnost i uhapsili, da bi ga danas na sraman način protjerali iz zemlje, iako su znali da taj čovjek nije došao u BiH početkom 90-ih godina ni iz kog drugog razloga osim iz želje da pomogne istim tim Bošnjacima koji ga danas protjeruju kao kakvog kriminalca!! Zar čovjek koji je došao pomoći jednom narodu, zalažući svoj život na tom putu, može biti prijetnja po nacionalnu sigurnost?!?

Kada je došao u BiH, početkom 90-ih, Ahmed Usman je bio prijatelj Bosne i Bošnjaka, ali danas to više nije; onda je on njima bio potreban u ratu protiv agresora, a danas je samo nepotreban teret kojeg se treba osloboditi, jer se Obama žestoko ljutio što je Usman još uvijek bio tu. A Obama je bošnjačkim političarima i mnogim Bošnjacima daleko ispred Allaha. Obama se ne smije naljutiti na njih, a da li će Allah biti zadovoljan njima, to ulizice iz redova Bošnjaka ne interesuje nimalo. Ovako će biti dok Obama ne da znak četnicima i ustašama za novi pokolj nad muslimanima BiH. Tada će bošnjački političari ponovo pozivati „mudžahedine“ u pomoć, al’ ovih više neće biti, a ako ih bude, oni neće doći u pomoć Bošnjacima, već muslimanima, jer je sve očiglednije da se mnogi Bošnjaci stide islama i odriču ga se, što srcem, što djelima.

Nikoga iz redova bošnjačkih dušebrižnika nije bilo briga to što je Ahmed Usman iza sebe ostavio ženu i djecu, koja su danas postala jetimima pored živog oca. Nikoga među bošnjačkim političarima nije bilo briga to što je Ahmed krvario za rahatluk kojeg oni danas uživaju, jer je Ahmed dvaput bio ranjen za vrijeme rata u BiH. Danas se bošnjački političari a i dobar dio Bošnjaka “zahvaljuje” Ahmedu Usmanu protjerivanjem, kojeg bi se stidio svaki narod koji drži do časti i svog dostojanstva.

Bijedno je, zaista je bijedno stanje bošnjačkog naroda koji sebe naziva muslimanskim (bar većina njih), kada isti zarad zadovoljstva Allahovih neprijatelja sa Zapada na sraman i ponižavajući način protjeruje muslimana koji je ostavio svoju familiju u Egiptu i došao u BiH i založio svoj život u odbranu časti muslimana Bošnjaka, kada je istima bilo najteže.

Bošnjački narod treba da se stidi historije, a prije toga Allaha, zbog svog kukavičkog odnosa prema muslimanima koji su 90-ih godina došli da mu pomognu. Ako neko kaže da bošnjački narod nije kriv zbog poteza svojih političara, upitat ćemo istog: A ko je to doveo te političare na vlast? Ko je glasao za njih? A ako neko kaže kako narod ne dijeli mišljenje svojih političara (što je skoro pa nemoguće, jer je narod birao te političare) upitat ćemo ga: A šta je to bošnjački narod preduzeo kako bi se spriječio ovaj sraman proces protjerivanja muslimana koji su krvarili da bi nama danas bilo dobro? Podsjetit ćemo istog da je 12. marta 2011. godine organizovan protest u Sarajevu protiv kršenja ljudskih prava ljudi koji su zatvoreni u Imigracionom centru u Istočnom Sarajevu, odakle je i deportovan Ahmed Usman. Tada se svega oko 150 muslimana iz cijele BiH odazvalo na ove proteste nakon što je protest bio najavljen čak mjesec dana ranije i promovisan na mnogim sajtovima i putem plakata!!!

Žalosno je i pomisliti, a kamoli izgovoriti gorku činjenicu da je po ovom pitanju i genocidni narod iz genocidne tvorevine Republike Srpske bolji od Bošnjaka. Neka se neko iz redova bošnjačkih političara usudi i spomene protjerivanje Rusa, Ukrajinaca, Grka i ostalih dobrovoljaca koji su za vrijeme rata u BiH na strani Srba učestvovali u genocidu protiv Bošnjaka!! Neka se neko usudi, pa će vidjeti stotine hiljade Srba kako protestuju protiv blaćenja časti njihove braće koja su im pritekla u pomoć protiv muslimana. Ne smijemo ni pomisliti šta bi se desilo da neko pokuša protjerati samo jednog od tih kršćanskih terorista koji su ubijali muslimanske civile za vrijeme rata u BiH. Ovo je, na žalost, gorka činjenica koju neće poricati osim inadžija i oholnik.

Pa gdje je to nestao bošnjački ponos i dostojanstvo? Gdje su istinoljubivi Bošnjaci da dignu glas protiv terorizma kojeg država BiH sprovodi nad vlastitim građanima, a ponajviše nad muslimanima praktičarima? Jesu li se to Bošnjaci muslimani odrekli uzvišenih islamskih vrijednosti, ili su se zarad lijepog mišljenja zapadnjaka odrekli svoje historije i svog dostojanstva i okrenuli glave od Allahove vjere i muslimana kojima je pomoć potrebna?

„…a ako glave okrenete, On će vas drugim narodom zamijeniti, koji onda kao što ste vi neće biti.“ (Kur'an, sura Muhammed, 38. ajet)

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz