Harun Yahya, krstaši templari i masonski čvor

Objavljeno / ažurirano:

Mnogi se sjećaju Haruna Yahyaa (umjetničko ime Adnana Oktara), turskog autora mnogih knjiga o naučnim dokazima vjerovanja u Allaha, koje su bukvalno opčinile milione muslimana.

Sebebom ovih knjiga, mnogi muslimani su Haruna Yahyaa uzeli za neprikosnovenog autoriteta, uprkos tome što on sebe smatra Imamom Mehdijem što, pored mnogobrojnih drugih zabluda, dovoljno govori o veličini njegove zablude.

Fotografije u prilogu prikazuju bratski skup, na kome Harun Yahya izlaže “tajne i mudrosti” Kur'ana zajedno sa svojim gostima krstašima templarima i masonima iz Amerike!

Fotografije je lično objavio autor na svom Twitter nalogu.

Pored toga, Harun Yahya (Adnan Oktar) je na ovom prigodnom skupu sa svojom braćom krstašima i masonima diskutovao o značenju zavezanog čvora kao masonskog simbola, gdje je Oktar zaključio da će taj “čvor” razvezati Imam Mehdi pred Kraj svijeta, a on sebi već gradi reputaciju Imama Mehdija.

Ummet muslimana već stoljećima spava u sopstenom poniženju, a lažni autoriteti koje krstaško-masonski krugovi nameću muslimanima imaju za cilj da povedu u zabludu i onaj mali dio ummeta koji želi da se probudi iz viševjekovnog sna svojih predaka.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Tajna koja se mora čuvati i tajna koju je obaveza otkriti

0
Zabranjeno je biti vjeroloman U hadisu se kaže: “Ne sjede zajedno oni ljudi koji nemaju međusobnog povjerenja."1 Sabit prenosi da je Enes kazivao: "Jednom, došao je...

Preporučeni sadržaj

Šejh Tarifi o istinskoj slobodi i svrsi ovosvjetskog života

0
- Stvarna sloboda podrazumijeva robovanje samo Allahu i nikome više mimo Njega. Tumačenje slobode kao dozvole izlaska van okvira naredbi i zabrana koje je Allah...
Poklon bolesniku

Poklon svakom bolesniku

Islamske teme