Izraelska policija upala u kompleks Al-Aksa u Istočnom Jerusalemu

Objavljeno / ažurirano:

Izraelska policija je poslije sabah-namaza upala u kompleks Al-Aksa u Istočnom Jerusalemu i potom nasrnula na vjernike, javlja Anadolija.

Iz Uprave za vakufe u Jerusalemu potvrđeno je da je veliki broj Palestinaca jutros sabah-namaz klanjao u džamiji Al-Aksa u momentima kada izraelski policajci sve češće skrnave muslimanske vjerske objekte na tom prostoru.

Izraelska policija je i jutros pokušala silom natjerati Palestince da napuste ovaj vjerski objekat. Pucali su i koristili gumene metke.

Zdravstveni izvori potvrdili su da je u napadu na vjernike povrijeđeno deset Palestinaca. Potvrđeno je i da su uhapšena tri Palestinca.

Izraelska policija je tokom nekoliko posljednjih mjeseci često intervenisala kako bi vjernike udaljili od ulaza “Bab Al-Rahmat”, jednog od nekoliko ulaza kompleksa Al-Aksa.

Kompleks Al-Aksa prostire se na 15 posto površine starog jezgra Jerusalema koje je pod izraelskom okupacijom, a predstavlja tačku spajanja tri najveće religije svijeta.

Nakon Mesdžidul-harema u Mekki i Poslanikove džamije u Medini, Al-Aksa je treće po važnosti mjesto za muslimane.

Izvor: Agencije

NOVO NA SAJTU

Šta se događa kada se pojavi Allahovo svjetlo i muslimani se...

0
Historija nas je naučila da se s pojavom Allahova svjetla, naziranjem buđenja nemarnih i oslobađanjem okova svi nevjernici ujedinjuju protiv muslimana, počinju djelovati na gašenju svjetla, gušenju nade i uništavanju sahve, islamskog buđenja.

Preporučeni sadržaj

Četvrti arapsko – izraelski rat

0
U najsvetijem danu u židovskoj historiji, 6. oktobar 1973. godine, poznatom kao Yom kapor, Egipat i Sirija su pokrenuli istovremene napade na "Izrael". To je...

Islamske teme