Mali: U zračnom udaru francuska vojska usmrtila 20 gostiju na svadbi

Popularno na sajtu

Francuske vlasti su saopćile kako su usmrtile veći broj boraca tokom zračnih udara u centralnom dijelu afričke države Mali, dok nekoliko lokalnih stanovnika i članova grupa navodi kako je 20 gostiju svadbe ubijeno napadom helikoptera.

Stanovnici sela u Bountiju kažu kako je jedan helikopter, usred dana, zapucao na ljude i napravio paniku među okupljenima na svadbi u nedjelju.

“Bježali su da spase živote“, navodi Ahmadou Ghana.

Drugi stanovnik Mady Dicko dodaje: “Bili smo iznenađeni jačinom napada. Helikopter je letio jako nisko.“

Pukovnik negira povezanost

U nedjelju je grupa Tabital Pulakuu, koja promovira kulturu etničke grupe Fulani iz Malija, objavila kako je u “zračnom napadu ubijeno najmanje 20 civila“ tokom jednog vjenčanja.

Glasnogovornik francuske vojske, pukovnik Frederic Barbry, negirao je povezanost između udara i vjenčanja, kazavši kako takva veza “nije u skladu s informacijama sakupljenim prije zračnog napada“.

Za AP je naveo kako je operacija uslijedila nakon višednevne obavještajne misije, koja je ukazala na “sumnjivo okupljanje ljudi“.

Francuska je ovim činom još jednom pokazala svoju genocidnu politiku koju vodi protiv muslimana unazad nekoliko stoljeća.

Pod francuskom kolonijalnom vlašću ubijeno je na milione muslimana u Africi, od čega pet i po miliona samo u Alžiru, što je polovina stanovništva Alžira!!

Francuska, pored toga što je sama počinila zločine nad muslimanima u prošlosti, danas također podržava zločine protiv muslimana, a u mnogima i sama učestvuje.

Iako Francuska kritikuje Tursku za njeno učešće u Libiji, i sama ima svoju vojsku u Maliju, koju je poslala 2013. godine kako bi svrgnula islamsku vladu u zemlji.

Ako se pažljivo analiziraju potezi Francuske, dolazi se do zaključka da je strateški cilj Francuske borba protiv islama i Šerijata na sve moguće načine, direktnim ubijanjem ili podržavanjem zločinaca i diktatora kakvi su Abdulfetah Sisi i Halifa Haftar.

Izvor: Agencije / PV

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz