Categories:

Mediji: SAD povlači raketne sisteme sa Bliskog istoka

Objavljeno / ažurirano:

Sjedinjene Američke Države povlače pojedine protivavionske i raketne baterije sa Bliskog istoka, javlja Reuters, pozivajući se na Wall Street Journal, koji je citirao neimenovane američke vojne zvaničnike.

Pentagon će povući raketne sisteme iz regije narednog mjeseca, piše u izvještaju lista.

Četiri raketna sistema Patriot bit će povučena iz Jordana, Kuvajta i Bahreina, izvještava Wall Street Journal.

Tenzije s Kinom i Rusijom

List dodaje da ovo preusmjeravanje obilježava pomjeranje fokusa sa dugogodišnjih sukoba na Bliskom istoku i u Afganistanu.

Vojska je sada fokusirana prema tenzijama s Kinom i Rusijom, dodaje se u izvještaju, koji citira neimanovane vojne zvaničnike.

U izvještaju se navodi da su sistemi već deaktivirani, ali je Američka centralna komanda odbila komentirati ove navode, ističe Wall Street Journal.

Izvor: Agencije

NOVO NA SAJTU

Smutnja sljedbenika strasti je opasnija od smutnje Dedždžala

0
Ovo su riječi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, koji je govorio suštu istinu, zato ne dopusti da te ponese visoko mišljenje o sebi, kao ni činjenica da si na Pravom putu, pa da se upustiš u razgovor sa sljedbenicima strasti pod izgovorom da se s njima raspravljaš ili provjeriš njihov stav

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Evo šta su oni imali reći o Kur'anu

0
Cijeli život učenjaka je kružio oko učenja, poučavanja i primjene Kur'ana međutim opet su pred kraj života žalili što mu nisu posvetili čak i...

Islamske teme