Categories:

Mediji: SAD povlači raketne sisteme sa Bliskog istoka

Objavljeno / ažurirano:

Sjedinjene Američke Države povlače pojedine protivavionske i raketne baterije sa Bliskog istoka, javlja Reuters, pozivajući se na Wall Street Journal, koji je citirao neimenovane američke vojne zvaničnike.

Pentagon će povući raketne sisteme iz regije narednog mjeseca, piše u izvještaju lista.

Četiri raketna sistema Patriot bit će povučena iz Jordana, Kuvajta i Bahreina, izvještava Wall Street Journal.

Tenzije s Kinom i Rusijom

List dodaje da ovo preusmjeravanje obilježava pomjeranje fokusa sa dugogodišnjih sukoba na Bliskom istoku i u Afganistanu.

Vojska je sada fokusirana prema tenzijama s Kinom i Rusijom, dodaje se u izvještaju, koji citira neimanovane vojne zvaničnike.

U izvještaju se navodi da su sistemi već deaktivirani, ali je Američka centralna komanda odbila komentirati ove navode, ističe Wall Street Journal.

Izvor: Agencije

NOVO NA SAJTU

State Department: Rusija širi online dezinformacije o korona virusu

0
Rusija koristi dobro razvijenu online operaciju koja uključuje jedan broj internetskih stranica putem kojih djeluje da izazove konfuziju u vezi korona virusa šireći teorije zavjere...

Preporučeni sadržaj

Egipat odobrio slanje vojske u Libiju, moguć direktni okršaj s turskom...

0
Parlament Egipta odobrio je razmještanje trupa izvan države nakon što je predsjednik ove države Abdel Fattah el-Sisi prijetio vojnom akcijom protiv vojnih snaga u susjednoj Libiji koje imaju podršku Turske, prenosi Al Jazeera English pozivajući se na agencije.

Islamske teme