OSTVARIO MI SE SAN

Popularno na sajtu

Mnogo puta sam slušao o mudžahidima, o čistoći njihovih srca i o njihovim plemenitim karakterima. Također sam mnogo puta slušao i gledao vijesti o mudžahidima i njihovim junaštvima. Često sam se pitao: Na koji način bi mogao otići u zemlje džihada i kako bi mogao postati mudžahid!?

Ovo je životni san svih iskrenih vjernika – san kojeg pokušavaju da razbiju raznorazni mediji širenjem mnogih negativnih glasina o mudžahidima.


U tome im pomažu i iskvareni islamski učenjaci, koji su odveli mnoge u zabludu, jer su tvrdili da su se oslanjali na šerijatsko znanje izdavajući sramotne fetve kao što su: “Mudžahidi su pokvarene osobe koje razaraju kuće i ubijaju nevine ljude.” Međutim, nije mi jasno o kojim to nevinim ljudima oni pričaju!  

Uprkos svemu tome, taj san mi je i dalje ostao na umu. Dani su prolazili, a događaji su se brzo smjenjivali. Crna zastava tevhida mi je svakodnevno postajala jasnija, a Džennet je i dalje primao šehide. Moj život na dunjaluku se polako gasio, a šejtan je svom svojom snagom i lukavstvom pokušavao da me odvrati od ostvarenja mog životnog cilja. Nije bilo jednostavno da učinim hidžru u zemlje džihada kao što su: Afganistan, Irak i Somalija. Međutim, zahvaljujući Allahu, otvorio se novi front i to na Arapskom poluostrvu (Jemen, op.PV.) na kojem je rođen Poslanik Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem, i time se ostvario moj san.

Nakon što me je Allah nagradio time što sam se pridružio braći mudžahidima, vidio sam najveće čudo od svih čuda. Vidio sam braću koji su uložili imetke svoje i živote svoje na Allahovom putu. Vidio sam braću koji su bili nježni prema vjernicima a strogi prema nevjernicima. Vidio sam braću koju nisu interesovala materijalna bogatstva. Vidio sam braću koji su se dizali noću da obave molitve i koji su postili danju. Vidio sam braću koji su voljeli jedni druge. Vidio sam braću koji su zračili dobročinstvom i pobožnošću.

Jedna od najljepših osobina koju sam primijetio kod braće je slijeđenje Šerijata u njihovim svakodnevnim životima i u njihovom odnosu prema neprijateljima. Živjeli su živote ispunjene srećom i duhovnom smirenošću uprkos činjenici da su bili daleko od svojih porodica. Vjerujte Allahu Koji kaže:

“Onaj ko se iseli Allaha radi naći će na Zemlji mnogo mjesta, uprkos svojim neprijateljima, i slobodu. A onome ko napusti svoj rodni kraj radi Allaha i Poslanika Njegova, pa ga stigne smrt, nagrada od Allaha njemu je sigurna. – A Allah mnogo prašta i milostiv je.” (En-Nisa’, 100)

I vjerujte riječima Poslanika Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, kada je rekao:

„Morate voditi džihad na putu Svemogućeg Allaha jer je to jedna od džennetskih kapija kojom je Allah otklonio brigu i tugu.” (Ahmed, hadis br. 23094)

Džihadom na Allahovom putu se uzdiže Riječ Svemogućeg Allaha i time ostvaruje naš životni san.

Na kraju bih savjetovao braći da veličaju Allaha, subhanehu ve te'ala, i da Mu se zahvaljuju za ono čime nas je nagradio time što služimo Njegovoj vjeri – islamu. Draga braćo, molimo se Allahu za ustrajnost i predanost i da nas nagradi šehadetom u borbi.

Ebu Ubejda el-Hidrami

Izvor: TheUnjustMedia.com

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz