SOMALIJA: Pod izgovorom humanitarne pomoći Zapad truje muslimane

Popularno na sajtu

Administracija mudžahida Eš-Šebab u oblasti Banadir je medijima prikazala 6 kamiona u kojima su bile vreće pokvarenog kukuruza i zobi koje su trebale tajno da budu podijeljene narodu koji živi u predgrađu i u gradu Mogadišuu od strane “Svjetskog Programa Hrane – WFP” i “USAID-a”. Šejh Ali Muhamed Husein, predstavnik islamske administracije u Mogadišuu, govoreći za svjetske medije je objasnio u detalje kako je protjerani “WFP”  nemilosrdno želio da otruje lokalno muslimansko stanovništvo dijeleći im u tajnosti hranu čiji rok je istekao.

Kada su zvaničnici islamske administracije vršili inspekciju nekih od vreća sa hranom koje su prevozili kamioni a koje su imale oznake “WFP” i “USAID”, zvaničnici mudžahida su tada pronašli da sve vreće nisu odgovarale za ljudsku prehranu jer su u nekim od njih bili crvi i plijesan. Čak su i svjedoci i prolaznici vidjeli lično taj prizor i bili su šokirani time kako je hrana užasno smrdjela.

Šest vozača koji su uhvaćeni da prevoze ovu hranu za “WFP” izvinulo se javnosti zbog onoga što su uradili, jer su oni samo pokušali da zarade nešto za život prevozeći za “WFP”.

Na posljetku, predstavnik islamske administracije, šejh Ali Muhamed Husein, naredio je da se sve vreće “WFP-a” i “USAID-a”, koje sadrže otrovnu i pokvarenu hranu spale. On je također upozorio sve one koji žele da prokrijumčare zatrovanu hranu poput ove iz “WFP-a, da će snositi teške posljedice i da će im se suditi pred šerijatskim sudom ako budu ponovo uhvaćeni u ovakvom prljavom poslu.

Otkad je protjeran iz Somalije, “WFP” je počeo da na nove načine krijumčari zatrovanu hranu i da je u tajnosti dijeli muslimanskom narodu posebno u vrijeme kada domaći poljoprivrednici donose svoje namirnice na pijacu.


WFP želi da otruje naš narod ali mi to nikada nećemo dopustiti, mi smo javno spalili hranu kojoj je istekao rok i mi ćemo nastaviti sa operacijom provjere onoga što je ostalo na pijacama kako bi zaštitili zdravlje ljudi”, rekao je šejh Ali Muhamed Husein, novinarima u Mogadišuu.


Mudžahidi u Somaliji su rekli u petak da su oni zaplijenili ovu prljavu hranu od Svjetskog Programa Hrane – “WFP”, na pijacama u Mogadišuu i da su zapalili više od 500 vreća koje su donijeli prljavi “USAID” i nevladina organizacija “WFP”.Izvor: The Muslim Defense Force

 

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz