Predizborna obećanja Wildersovih radikala u Holandiji: Zabrana islama i formiranje “ministarstva čišćenja od islama”

Popularno na sajtu

ROTTERDAM (AA) – Holandska ekstremno desničarska Slobodarska partija (PVV) među predizborna obećanja je stavila i formiranje takozvanog “ministarstva za čišćenje od islama“, javlja Anadolu Agency (AA).

U Holandiji će 17. marta biti održani izbori za koje je Slobodarska partija Geerta Wildersa na internet stranici objavila predizborni program mjera i politike za naredne četiri godine.

Među predizbornim obećanjima stoji da će islam biti proglašen totalitarnom ideologijom i da će biti formirano ministarstvo koje će se baviti čišćenjem Holandije od islama i migranata.

PVV u svom programu navodi da neće primati izbjeglice i migrante u Holandiju te da će zabraniti širenje “islamske ideologije“ posredstvom džamija i islamskih centara.

Holandski radikalni desničari žele zabraniti muslimankama nošenje marame na javnim mjestima i u potpunosti zatvoriti sve centre za prihvat migranata u toj zemlji.

Wildersovi radikali također najavljuju da će oduzeti pravo glasa građanima sa dvojnim državljanstvima.

Treba napomenuti da su sva pomenuta obećanja Wildersove ultra-fašističke političke partije u Holandiji zasnovana na zakonu o slobodi govora i djelovanja i da u njima Europa ne vidi ništa problematično, bar ne u toj mjeri da bi ga osudila ili zabranila. S druge strane, Europa se prevrće naopačke kada Turska želi produžiti istraživanje nafte u svom moru, jer to doživljava kao “direktno ugrožavanje njene sigurnosti”. Čudnog li licemjerstva, zar ne?

(AA/PV)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz

[td_block_14 limit="3" category_id="54" sort="random_posts"]
%d bloggers like this: