Categories:

Sinaj: Mudžahidi preuzeli odgovornost za raketne napade na “Izrael”

Objavljeno / ažurirano:

Džihadska grupa sa Sinaja, u utorak je preuzela odgovornost za ispaljivanje raketa dan ranije na židovsko naselje Eilat, prozivajući jevrejsku državu najvećim neprijateljem muslimanskog svijeta, izvještava AFP.

Džihadska skupina Ansar Bejtul Makdis koja prema nekim tvrdnjama ima veze sa Al-Kaidom, optužila je “Izrael” da pravi pritisak režimu u Kairu da vodi rat protiv Islama i muslimana u Egiptu, posebno na Sinaju, da bi zaštitio “izraelsku” sigurnost.

Egipatska vojska ima raspoređene snage na planinskom narazvijenom Sinajskom poluotoku, koji graniči sa Gazom i “Izraelom”, da bi se borila protiv mudžahida.

Ansar Bejtul Makdis, koja je preuzela odgovornost za napade na razne dijelove Egipta, dodala je u izjavi da “naš rat protiv domaćeg neprijatelja ne znači da smo zaboravili primarnog neprijatelja (“Izraela”) muslimanskog ummeta.”

U ponedjeljak, “izraelski” sigurnosni izvori su rekli da je jedna raketa ispaljena na Eilat. Međutim vebsajt Ynet je rekao da su dvije rakete eksplodirale u ranim večernjim satima i da nisu prouzrokovale žrtve.

Izvor: Put vjernika

NOVO NA SAJTU

Smutnja sljedbenika strasti je opasnija od smutnje Dedždžala

0
Ovo su riječi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, koji je govorio suštu istinu, zato ne dopusti da te ponese visoko mišljenje o sebi, kao ni činjenica da si na Pravom putu, pa da se upustiš u razgovor sa sljedbenicima strasti pod izgovorom da se s njima raspravljaš ili provjeriš njihov stav

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Evo šta su oni imali reći o Kur'anu

0
Cijeli život učenjaka je kružio oko učenja, poučavanja i primjene Kur'ana međutim opet su pred kraj života žalili što mu nisu posvetili čak i...

Islamske teme