VIDEO: Mudžahidi Iraka proizvode vojne robote

Popularno na sajtu

Američke snage već odavno koriste kombinaciju špijunskih aviona i robota nosača bombi u ratu sa mudžahidima Iraka.

Ali danas, jedna džihadska grupa otpora u Iraku je poslala ozbiljno upozorenje stavljajući do znanja američkim snagama da i oni imaju robote.

U najnovijem video snimku kojeg je publikovala iračka borbena grupa Ensarul-islam (Ensarije islama), borci ove grupe demonstriraju svoje vještine u pravljenju robota i dizajniranju vlastitog oružja. Pripadnici grupe su prikazali prigušivače vatrenog oružja, modifikovane rakete, te elektronska kola za detonaciju bombi, sve napravljeno u njihovoj laboratoriji.

Pored toga, Ensarije islama su pokazale vozilo koje može da se kreće bez vozača, te mitraljez koji se pokreće i ispaljuje metke daljinski kontrolisanim upravljačem.

“Ovo je polje nauke i tehnologije razvijeno od strane Zapada“, rekao je jedan mudžahid na video snimku. “Ali, došla je nova era i sada su mudžahidi zavidni protivnici na tom polju.“

Ranije, Amerikanci su poslali na hiljade robota da se bore protiv mudžahida Iraka, što je uključivalo robote za uklanjanje bombi pored puta i daljinski upravljane špijunske letjelice. Ovaj video je napravljen kako bi mudžahidi pokazali da i oni imaju sličnu tehnologiju u borbi s neprijateljem.

“Imamo najnaprednije inovacije kao što su daljinski upravljani automobili i mitraljezi“, kažu Ensarije islama.

“Također, proizvodimo alternativna oružja koja na terenu koriste naša braća, kao što su termalne granate, prigušivači i minobacači.“

Pogledajte i video:

Izvor: Muslimdaily.net

Obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz