Siradžuddin Hakkani: Talibani će nastaviti svoj džihadski put

Popularno na sajtu

Siradžuddin Hakkani, zamjenik vođe talibana, rekao je da će, uprkos vođenju mirovnih pregovora s stranim zemljama, talibani ipak nastaviti svoj džihadski put te raditi na jačanju svoje vojne moći.

U audioporuci koja je prvi put emitovana u najnovijem propagandnom filmu ”Fateh Force” u produkciji servisa Al-Hurat pri medijskom sektoru Islamskog Emirata, Hakkani je rekao da trenutni pregovori i procesi ne znače da će talibani napustiti svoj džihadski put i odložiti oružje nakon što su oformili novu vladu Afganistana.

“Vjerujemo da su razgovori rješenje, ali politika šerijata jedna je od puteva našeg džihada i borbe, stoga niko ne bi trebao pogrešno protumačiti našu politiku i spremnost za razgovore, ne bi trebali očekivati to da će talibani napustiti džihad i svoje vojne mogućnosti“, rekao je Hakkni u poruci novim diplomantima talibanskog vojnog kampa.

“Iskoristićemo svoju sposobnost za daljnje razvijanje vojnih i džihadskih snaga Islamskog emirata” rekao je Mulla Jakub, talibanski politički vođa.

Tolonews/Ummet Press

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

%d bloggers like this: