Categories:

Sirija: Američka vojska ubila višeg zapovjednika organizacije Hurrasud-din u Idlibu

Objavljeno / ažurirano:

U srijedu navečer, bespilotna letjelica koja pripada vojsci Sjedinjenih Američkih Država odnosno Međunarodnoj koaliciji, pogodila je vozilo u kojem se nalazio viši zapovjednik organizacije Hurrasud-din.

Vozilo je pogođeno na putu između Idliba i Binniša, a stradao je Ebu Adnan el-Homsi.

“Viši vođa organizacije Hurrasud-din, Ebu Adnan El-Homsi, preselio je nakon ciljanja”, izvijestili su izvori povezani s tom organizacijom bez davanja dodatnih detalja.

Specijalni izvori rekli su za agenciju ”Nidaa Surija” da je ciljana osoba “Muhammed Adnan Hattab” koji dolazi iz regije Al-Houla u sjevernom Homsu. Svoj vojni angažman obavljao je u Hurrasu-Dinu.

Nedavno, 14, juna, ova organizacija povezana s Al-Kaidom objavila je pogibiju zamjenika glavnog komandanta, Halida Al-Arourija, kao rezultat zračnog napada SAD-a,

Sjedinjene Američke Države često vrše zračne napade na vođe i operativce džihadskih frakcija u Siriji za koje sumnja da bi mogli ugroziti američke interese ili organizirati napad na američke snage stacionirane u Siriji ili izvan nje. Američki napadi ovog tipa najviše pogoduju Asadovom režimu i Rusiji.

Izvor: Ummet Press

NOVO NA SAJTU

Kada će se pojaviti pobjedonosna generacija?

0
Sveznajući Allah izvijestio nas je u časnom Kur'anu o određenim osobinama koje mora imati generacija koja želi Allahovu pomoć i vlast na Zemlji.
islamske teme, islam, fetve

Zlatna sredina

Preporučeni sadržaj

Murdžije i oslobađanje Kudsa

0
Da li uistinu murdžije, a koliko ih je samo, žele osloboditi El-Mesdžidul-Aksa od ruku i vlasti poganih židova?! Da li su oni istinski iskreni u...

Islamske teme