Sirija: Oglasio se vojni zapovjednik Tahriru-Šama

Popularno na sajtu

Ebu Zubejr eš-Šami, viši vojni zapovjednik sirijskog džihadskog saveza Tahriru-Šam, dao je izjave povodom vojne akcije protiv snaga sirijskog režima kao odmazda za režimsko snažno bombardovanja dva sirijska izbjeglička kampa.

Eš-Šami: “Za ovaj gnusni zločin čuo je ravnodušni svijet nakon niza bombardiranja od strane kriminalnog režima. Krv naših ljudi u kampu Bardaqli i gradu Al-Bab nije se ni osušila prije nego što je uslijedilo još jedno bombardiranje.

Zločinački režim je mislio da će ovim zločinima slomiti volju ponosnog sirijskog naroda koji je ustao protiv njih prije mnogo godina i obećao Allahu da će ostati na svojim načelima do odmazde i natjerati Beššara i njegove vojnike da okuse patnju.

Naš slobodni i ponosni narode, osveta za tvoju krv je dug na vratu našem i svakom slobodnom pobunjeniku, koji ne prestaje biti naša odgovornost sve dok tvoje oči ne vide osvajanje Damaska, ako Allah da.

Vojno krilo se mobiliziralo i započelo kampanju bombardiranja neprijateljskih položaja u ruralnoj Latakiji, Hami i Idlibu, nanijevši više od 20 žrtava pripadnicima režimskih milicija.

Ukupno, 2 operacije iza neprijateljskih linija izvele su jedinice Crvenih traka, u artiljerijskim bazama u Džurinu i Tarmali što je rezultiralo sa preko 30 režimskih žrtava, te uništenjem 12 komada artiljerije, 2 vojna vozila i 3 skladišta municije.”

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz

%d