Sirija: Proameričke pobunjeničke snage napreduju protiv džihadsko-oslobodičakih snaga u Halepu

Objavljeno / ažurirano:

Savez proameričkih oružanih skupina poznat pod imenom Sirijske demokratske snage (SDF) napao je napoložaje džihadsko-oslobodilačkih snaga sjeverno od grada Halepa zauzevši najmanje jedno selo od njih, dok za još jedno selo nema potvrde sa terena, javljaju sirijski aktivisti i mediji.

Nakon što Slobodna sirijska vojska (FSA) nije ispunila njihova očekivanja, Amerika i Zapad su formirali koaliciju pod nazivom Sirijske demokratske snage, koja je sačinjena od kurdskih oružanih formacija, milicija asirijskih kršćana te sekularnih arapskih grupa.

Zadatak Sirijskih demokratskih snaga je borba protiv džihadsko-oslobodilačkih snaga koje odbijaju scenario kojeg Amerika želi nametnuti sirijskom narodu.

Odmah nakon osnivanja, SDF je počeo sa napadima na FSA i džihadske snage (detaljnije ovdje).

(Put vjernika)

Novo na sajtu

islam coast sun

Komentar hadisa o dobru i zlu od šejha Saliha Fewzana

Hvala i zahvala pripada Allahu, Njemu zahvaljujemo, od Njega pomoć i oprost za grijehe tražimo. Allahu se utječemo od zla naših duša i od...

Preporučeni sadržaj

islamske teme

Onaj ko čini dobra djela neće nikad biti ponižen od Allaha

Prenosi se da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Činilac dobra je zaštićen od zlog uništenja.” (Al-Silsilah al-Sahihah) Kada su smutnje tek nastupile, Talk...

Islamske teme