Vatra progutala zgradu hotela u Dubaiju (FOTO)

Objavljeno / ažurirano:

Hotel Address u centru Dubaija izgorio je nekoliko sati prije velikog novogodišnjeg vatrometa koji će biti priređen ispred Burj Khalife, najveće zgrade na svijetu, koja se nalazi u blizini.

Hotel ima 63 sprata, a još nema podataka da li ima povrijeđenih. Na društvenim mrežama pojavili su se snimci koji pokazuju na stotine ljudi kako bježe iz okolice hotela.

Iz Ureda za medije Dubaija saopćeno je da je policija zatvorila kvart u kojem se nalazi hotel i da se prema mjestu požara uputile službe hitne pomoći.

“Vatra je izbila na 20. spratu, a zatim se nastavila širiti”, navodi Ured za medije, dodajući da požar nije zahvatio unutrašnjost hotela.

Krhotine izazvane požarom na zgradi hotela su padale na tlo kada su vatrogasci stigli na mjesto događaja.

Požar se desio pred doček Nove godine (noći bluda) i ”spektakularan” vatromet kao i slavlje koji se redovno održavaju u tom gradu svake godine na koje budu potrošene stotine miliona dolara.

Zvaničnici Civilne zaštite saopćili su da u požaru nema nastradalih i da će se proslava Nove godine u gradu ipak održati prema ranijem planu.

Još ”nije” poznato šta je izazvalo požar.

Al Jazeera / Put vjernika

Novo na sajtu

Lavovi i bizonvideo

Dvije važne lekcije ummetu iz videa o lavovima i bizonu

Iz video snimka o lavovima i bizonu muslimani mogu naučiti dvije vrlo važne lekcije o ispravnom poimanju vjere i života. Čopor lavova je uspio oboriti...

Preporučeni sadržaj

Ruski zračni napad

Idlib: Dogovor sirijskih vlasti i opozicije za prekid vatre

Uvjetni prekid vatre i okončanje bombardiranja sirijske sjeverozapadne regije Idlib dogovoreno je nakon dvodnevnih pregovora u Nur-Sultanu, glavnom gradu Kazahstana. U petak su obustavljeni zračni udari...

Islamske teme