Sirija: Rusi proglasili primirje potom napali, Amerikanci bombardovali Al-Kaidu, oslobodioci oborili iranski špijunski avion…

Objavljeno / ažurirano:

Ruske krstaške snage su u petak najavile primirje koje je trebalo da stupi na snagu od subote, ali je ono prekršeno istog dana, javljaju sirijski aktivisti.

Iako su proglasili primirje, ruski i iranski avioni i špijusne letjelice su obletale provinciju Idlib, da bi nedugo zatim usljedilo bombardovanje meta.

Kako javlja OGN news, ruski i šijitski avioni su danas bombardovali Kafranbil, Kafar Sajna, Hass, Babilyoun, Rakayah, Al-Teh, Ma'arat Hourmah i Arinba na jugu provincije Idlib.

Ruski fašisti sinoć bombardovali dječiju bolnicu El-Iman u Urim al-Kubra u provinciji Halep (slike ispod).

Jutros su oslobodilačke snage osujetile pokušaj šijitskog režima da napreduje na frontu u Hirbatun-Nakusu.

Oslobodilačke snage su danas oborile iranski špijunski avion Ababil 3. Na jednoj od fotografija iranskog drona oborenog u gradu Hiš na jugu Idliba stoji logo medijskog servisa džihadske skupine “Hejjetu Tahriruš-Šam” (HTŠ).

U međuvremenu, stižu izvještaji da su američke snage bombardovale objekat u predgrađu Idliba za koji tvrde da pripada skupini Hurasud-din – sirijskom ogranku Al-Kaide. Prema američkom izvještaju u trenutku bombardovanja u objektu se nalazilo desetak vođa ove skupine. Objekat je bukvalno sravnjen sa zemljom.

U međuvremenu, najmanje 23 pripadnika sigurnosnog i vojnog osoblja je ranjeno u eksploziji u provinciji Dera kada je njihov autobus pogodila eksplozivna naprava dok je ovaj putovao između Karaka i Istočne Garije.

Eksplozija u Deri
Pripadnici režinskog sigurnosnog i vojnog personela ranjenog u eksploziji u provinciji Dera

Priprema: Put vjernika

Novo na sajtu

Putin Erdogan Rouhani

Rusija, Iran i Turska dogovorili ustavnu komisiju za Siriju

Lideri Rusije, Irana i Turske objavili su sinoć kako su dogovorili formiranje komisije zadužene za izmjenu sirijskog Ustava kao dio političkog rješenja za rat...

Iskušenja srca

grijesi ogranicavaju um

Grijesi su uzrok ograničenja uma

Preporučeni sadržaj

Post

Post 10. muharrema – dana Ašure

Post ovog mubarek dana ima veliku vrijednost, kao što je u hadisu od Ebu Katade, radijallahu anhu, od Vjerovjesnika, sallallahu alejhi we sellem: “Za...

Islamske teme