Sirija: Rusi proglasili primirje potom napali, Amerikanci bombardovali Al-Kaidu, oslobodioci oborili iranski špijunski avion…

Objavljeno / ažurirano:

Ruske krstaške snage su u petak najavile primirje koje je trebalo da stupi na snagu od subote, ali je ono prekršeno istog dana, javljaju sirijski aktivisti.

Iako su proglasili primirje, ruski i iranski avioni i špijusne letjelice su obletale provinciju Idlib, da bi nedugo zatim usljedilo bombardovanje meta.

Kako javlja OGN news, ruski i šijitski avioni su danas bombardovali Kafranbil, Kafar Sajna, Hass, Babilyoun, Rakayah, Al-Teh, Ma'arat Hourmah i Arinba na jugu provincije Idlib.

Ruski fašisti sinoć bombardovali dječiju bolnicu El-Iman u Urim al-Kubra u provinciji Halep (slike ispod).

Jutros su oslobodilačke snage osujetile pokušaj šijitskog režima da napreduje na frontu u Hirbatun-Nakusu.

Oslobodilačke snage su danas oborile iranski špijunski avion Ababil 3. Na jednoj od fotografija iranskog drona oborenog u gradu Hiš na jugu Idliba stoji logo medijskog servisa džihadske skupine “Hejjetu Tahriruš-Šam” (HTŠ).

U međuvremenu, stižu izvještaji da su američke snage bombardovale objekat u predgrađu Idliba za koji tvrde da pripada skupini Hurasud-din – sirijskom ogranku Al-Kaide. Prema američkom izvještaju u trenutku bombardovanja u objektu se nalazilo desetak vođa ove skupine. Objekat je bukvalno sravnjen sa zemljom.

U međuvremenu, najmanje 23 pripadnika sigurnosnog i vojnog osoblja je ranjeno u eksploziji u provinciji Dera kada je njihov autobus pogodila eksplozivna naprava dok je ovaj putovao između Karaka i Istočne Garije.

Eksplozija u Deri
Pripadnici režinskog sigurnosnog i vojnog personela ranjenog u eksploziji u provinciji Dera

Priprema: Put vjernika

NOVO NA SAJTU

Zadnje riječi Omara Muhtara

0
Omar Muhtar je predvodio džihad protiv italijanskih kolonizatora od 1920-1930. godine. Imao je 70 godina kada je teško ranjen i zarobljen od strane kolonizatora. Dijalog...
Odgoj djece

Kako odgojiti pokornu djecu?

Preporučeni sadržaj

Koje je pravo značenje širka i koje vrste postoje

0
Pitanje: Često čitam da se za nešto kaže da je veliki šrik ili da je mali širk. Možete li mi objasniti razliku između ove dvije...

Islamske teme