Sirija: Šije uz podršku Rusa zauzele strateški grad Han Šejhun i sjever Hame (foto i video)

Popularno na sajtu

Nakon više od tri i po mjeseca zločinačke ofanzive, šijitske milicije koje regrutira Iran, a koje globalni mediji nazivaju “vladinim snagama”, zauzele su strateški grad Han Šejhun, kao i sjever provincije Hama.

Padom grada Han Šejhuna i okolnih oblasti, šijitske snage su uspjele pod svoju kontrolu podvesti kompletan autoput Hama-Halep.

Način na koji je vođena zadnja ofanziva, kao i sve prethodne, govori da je cilj šijja i ruskih krstaša da potpuno iskorjene muslimane i unište njihovu infrastrukturu, ali i ponize ummet i oskrnave njihove svetinje.

O razmjerama uništavanja pogledajte snimke ispod.

Preliminarna statistika pokazuje da je u ofanzivi ubijeno preko 1000 ljudi, među kojima najmanje 200 djece (!!!), dok je više od 300 000 civilnih objekata uništeno.

U ofanzivi su počinjena najmanje 33 masakra, koje su prešutili ne samo svjetska zajednica, nego i ummet muslimana!

U zločinačkom poduhvatu krstaško-šijitskog satanističkog saveza uništeno je preko 90 škola i edukativnih centara, čak 60 bolnica i centara za zdravstvenu njegu, 8 kampova interno raseljenih lica, 13 pekara…

Iako nema preciznih izvještaja o žrtvama i materijalnoj šteti u toku kompletne ofanzive, sirijski medijski servis “Zaitun Agency” sažeo je statistiku krstaških i šijitskih ratnih operacija u toku prva tri mjeseca (do 1. augusta) u video prezentaciji ispod (video sadrži muzičku pozadinu):

Međutim, posebno i rutualno zadovoljstvo ruskih terorista i šijitskih mušrika je uništavanje i skrnavljenje džamija muslimana.

Ono što je mnoge zbunili je činjenica da je Turska nijemo posmatrala ovu ofanzivu. Štaviše, žestoke borbe su vođene u oblastima oko turske posmatračke tačke u Moreku, čak je i pucano na turske vojnike, ali turska vojska nije ragovala.

Turski novinar, istraživač i analitičar Ali Özkök objavio je kako Turska ima spreman plan za Idlib. Naime, prema njegovim riječima, Turska će pustiti da sirijski pobunjenici izgube bitku za područja istočno od autoputa M5 koja će pripasti Assadovom režimu.

Zauzvrat, Rusija će povući vojnu policiju iz Tel Rifata i ustupiti Turskoj sirijski zračni prostor nakon čega će uslijediti izbacivanje kurdskog YPG-a iz sjevernog Halepa. Dalje, Özkök navodi kako će se Turska potom fokusirati na ”sigurnu zonu” dogovorenu sa Sjedinjenim Američki Državama duž cijele granice sa Sirijom.

Oko tri i po miliona muslimana nalazi se na oslobođenoj teritoriji Idliba.

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz