Sirija: Šije uz podršku Rusa zauzele strateški grad Han Šejhun i sjever Hame (foto i video)

Objavljeno / ažurirano:

Nakon više od tri i po mjeseca zločinačke ofanzive, šijitske milicije koje regrutira Iran, a koje globalni mediji nazivaju “vladinim snagama”, zauzele su strateški grad Han Šejhun, kao i sjever provincije Hama.

Padom grada Han Šejhuna i okolnih oblasti, šijitske snage su uspjele pod svoju kontrolu podvesti kompletan autoput Hama-Halep.

Način na koji je vođena zadnja ofanziva, kao i sve prethodne, govori da je cilj šijja i ruskih krstaša da potpuno iskorjene muslimane i unište njihovu infrastrukturu, ali i ponize ummet i oskrnave njihove svetinje.

O razmjerama uništavanja pogledajte snimke ispod.

Preliminarna statistika pokazuje da je u ofanzivi ubijeno preko 1000 ljudi, među kojima najmanje 200 djece (!!!), dok je više od 300 000 civilnih objekata uništeno.

U ofanzivi su počinjena najmanje 33 masakra, koje su prešutili ne samo svjetska zajednica, nego i ummet muslimana!

U zločinačkom poduhvatu krstaško-šijitskog satanističkog saveza uništeno je preko 90 škola i edukativnih centara, čak 60 bolnica i centara za zdravstvenu njegu, 8 kampova interno raseljenih lica, 13 pekara…

Iako nema preciznih izvještaja o žrtvama i materijalnoj šteti u toku kompletne ofanzive, sirijski medijski servis “Zaitun Agency” sažeo je statistiku krstaških i šijitskih ratnih operacija u toku prva tri mjeseca (do 1. augusta) u video prezentaciji ispod (video sadrži muzičku pozadinu):

Međutim, posebno i rutualno zadovoljstvo ruskih terorista i šijitskih mušrika je uništavanje i skrnavljenje džamija muslimana.

Ono što je mnoge zbunili je činjenica da je Turska nijemo posmatrala ovu ofanzivu. Štaviše, žestoke borbe su vođene u oblastima oko turske posmatračke tačke u Moreku, čak je i pucano na turske vojnike, ali turska vojska nije ragovala.

Turski novinar, istraživač i analitičar Ali Özkök objavio je kako Turska ima spreman plan za Idlib. Naime, prema njegovim riječima, Turska će pustiti da sirijski pobunjenici izgube bitku za područja istočno od autoputa M5 koja će pripasti Assadovom režimu.

Zauzvrat, Rusija će povući vojnu policiju iz Tel Rifata i ustupiti Turskoj sirijski zračni prostor nakon čega će uslijediti izbacivanje kurdskog YPG-a iz sjevernog Halepa. Dalje, Özkök navodi kako će se Turska potom fokusirati na ”sigurnu zonu” dogovorenu sa Sjedinjenim Američki Državama duž cijele granice sa Sirijom.

Oko tri i po miliona muslimana nalazi se na oslobođenoj teritoriji Idliba.

(Put vjernika)

Novo na sajtu

cilj i smisao vježbanja

Cilj i smisao treniranja borilačkih vještina, trčanja i sportskih vježbi

Krajnji cilj i smisao svih spomenutih vještina (trčanje, borilačke vještine, sportske vježbe, op. PV), poznatih u početku islama pod zajedničkim imenom el-furusijja (viteštvo), bio...

Iskušenja srca

grijesi ogranicavaju um

Grijesi su uzrok ograničenja uma

Preporučeni sadržaj

Zajednička tursko-američka patrola u sigurnoj zoni u Siriji

Sirija: Danas počela združena tursko-američka patrola u “sigurnoj zoni”

Kako javljaju sirijski aktivisti prilažući video snimke i fotografije, danas je započela prva kopnena patrola turskih i američkih snaga unutar planirane sigurne zone na...

Islamske teme