Sirijske izbjeglice rasute na šest kontinenata i u 127 zemalja

Objavljeno / ažurirano:

Preduvjet za bilo kakvo političko rješenje u Siriji jest jamstvo za povratak sirijskih izbjeglica, koje su rasute na šest kontinenata i u 127 zemalja, kao i sprječavanje nastanka nove humanitarne krize, smatra Abdurahman Mustafa, predsjednik Nacionalne koalicije sirijskih oporbenih i revolucionarnih snaga (SMDK).

Mustafa je u razgovoru s novinarom Anadolije govorio o problemu masovnih migracija sirijskog stanovništva, koje su počele nakon što je režim sirijskog predsjednika Bashara al-Assada nasiljem odgovorio na prosvjede naroda u ožujku 2011.

Naglašava kako je međunarodna zajednica sve to propratila šutnjom, a ruska, kako je rekao, okupacija, koja je potom uslijedila, dovela je zločine i iseljavanje na najvišu razinu.

Upozorava, također, kako je zaplijenjena imovina raseljenih stanovnika Sirije te kako je samim time izmijenjena i demografska struktura zemlje.

U Turskoj 3,6 miliona izbjeglica

Dodao je kako je krajem 2018. u Turskoj zabilježeno 3,6 milijuna sirijskih izbjeglica, u Libanonu 944.200, u Jordanu 676.300, u Iraku 252.500 te u Egiptu 132.900.

Kad je riječ o europskim zemljama, prednjači Njemačka, koja je primila 532.100 sirijskih izbjeglica, a prate je Švedska, Austrija, Nizozemska, Grčka, Danska, Bugarska, Švicarska, Francuska, Norveška i Španjolska.

Mustafa na kraju naglašava kako su stvarni brojevi sirijskih izbjeglica veći od službenih.

Izvor: Agencije

Novo na sajtu

Poslanik Muhammed

Allahov Poslanik je bio optimističan a ne zlosutan

Allah kaže: فَبِمَا رَحْمَةٍ مِّنَ ٱللَّهِ لِنتَ لَهُمْ وَلَوْ كُنتَ فَظًّا غَلِيظَ ٱلْقَلْبِ لَٱنفَضُّوا۟ مِنْ حَوْلِكَ فَٱعْفُ عَنْهُمْ وَٱسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَشَاوِرْهُمْ فِى ٱلْأَمْرِ فَإِذَا عَزَمْتَ...

Preporučeni sadržaj

Ali Kijali (Miradž Ural)

Sirija: Teško ranjen Assadov ozloglašeni general Ali Kijali

Ali Kijali (Miradž Ural), viši general Assadove vojske i zapovjednik frakcije ”Iskenderon” teško je ranjen u eksploziji koja se dogodila kada se automobilom kretao...

Islamske teme