Categories:

Talibani osvojili stratešku bazu sjeverno od Kunduza

Objavljeno / ažurirano:

Afganistanski talibani u noći sa subote na nedjelju preuzeli su stratešku vojnu bazu afganistanske marionetske vojske u okrugu Imam Sahib, sjeverno od grada Kunduza, potvrdili su talibani i vladini zvaničnici.

Centar okruga Imam Sahib je opkoljen i mogao bi ubrzo pasti ukoliko vlada ne pošalje pojačanje.

Izvori bliski talibanima tvrde kako je zajedno s bazom osvojeno desetak kontrolnih tačaka i punktova na periferiji Kunduza.

Talibani sada kontroliraju gotovo cijeli okrug i preko pola pokrajine te se nalaze na samom ulazu u Kunduz sa sjeverne i južne strane.

Operacija talibana u Ghazniju

Taktička eksplozija praćena oružani napad sinoć je pogodila štab i policijsku stanicu afganistanske marionetske vojske u okrugu Deh Yak, u centralnoj pokrajini Ghazni.

Glasnogovornik talibana Zebihullah Mudžahid preuzeo je dgovornost za organiziranje operacije i rekao kako je 28 vojnika i policajaca ubijeno i ranjeno te da ih je još na desetke ubijeno u odvojenim napadima širom pokrajine.

Izvor: Ummet Press

NOVO NA SAJTU

Video: Izraelske snage pokušale oteti ranjenog Palestinca iz vozila hitne pomoći

0
Izraelske snage su pokušale iz vozila hitne pomoći oteti Palestinca koji je ranjen tokom protesta protiv izraelskih vlasti koje žele na području Jordanske doline, javlja Anadolu Agency (AA).
Sabur

O etici strpljivosti

Preporučeni sadržaj

Islamske teme