Talibani ubili najmanje osam afganistanskih vojnika

Objavljeno / ažurirano:

Afganistanski zvaničnik Anvar Rahmati izjavio je kako su talibanski pobunjenici upali u kontrolni punkt u centralnoj provinciji ove azijske države, ubivši najmanje osam vojnika.

Rahmati, guverner provincije Daykundi u kojoj se dogodio napad, rekao je kako su četverica vojnika također ranjena u višesatnoj pucnjavi.

Kazao je kako su pojačanja koja su poslana u nedjelju ujutro uspjela otjerati talibane i ubiti najmanje 20 njihovih boraca, prenosi Tanjug, pozivajući se na AP.

Oteli oružje i municiju

Qari Yusouf Ahmadi, glasnogovornik talibana, preuzeo je odgovornost za napad na kontrolnu tačku.

Ipak, osporio je podatke o talibanskim žrtvama koje je pružio guverner i rekao kako su pobunjenici oteli oružje i municiju.

Talibani drže vlast nad polovinom Afganistana, izvodeći skoro svakodnevne napade na afganistanske snage i Vladine zvaničnike širom države.

Izvor: Agencije

NOVO NA SAJTU

Tajna koja se mora čuvati i tajna koju je obaveza otkriti

0
Zabranjeno je biti vjeroloman U hadisu se kaže: “Ne sjede zajedno oni ljudi koji nemaju međusobnog povjerenja."1 Sabit prenosi da je Enes kazivao: "Jednom, došao je...

Preporučeni sadržaj

Šejh Tarifi o istinskoj slobodi i svrsi ovosvjetskog života

0
- Stvarna sloboda podrazumijeva robovanje samo Allahu i nikome više mimo Njega. Tumačenje slobode kao dozvole izlaska van okvira naredbi i zabrana koje je Allah...
Poklon bolesniku

Poklon svakom bolesniku

Islamske teme