Talibani ubili više od 20 afganistanskih vojnika

Objavljeno / ažurirano:

Talibanski borci izveli su napad na grad Sayyad iz tri pravca, potvrdila je kancelarija guvernera pokrajine Sar-e-Pul.

Najmanje 23 pripadnika afganistanskih snaga sigurnosti ubijeno je u napadu kojeg su kasno sinoć talibanski borci izveli na sjeveru te zemlje.

Glasnogovornik ureda guvernera pokrajine Sar-e-Pul Zabihullah Amani za Anadoliju je kazao kako su talibanski borci izveli napad na grad Sayyad i to istodobno iz tri pravca.

“Prema dostupnim informacijama, poginulo je najmanje 23 vojnika, a ubijen je i veći broj boraca”, kazao je Amani.

Sukobi u gradu i dalje traju.

Duboka kriza

Visokorangirani pokrajinski zvaničnik afganistanske obavještajne agencije, lokalni policijski zapovjednik, te zapovjednik vojne jedinice su među ubijenim, rekao je informativnoj agenciji dpa član pokrajinskog vijeća Mohammad Asif Sadiqi.

Glasnogovornik talibana Qari Yousof Ahmadi je preuzeo odgovornost te grupe za napad.

Afganistan je višegodišnje poprište duboke sigurnosne krize koja se ogleda u stalnoj borbi protiv talibanskog pokreta, te grupe Islamska država Irak i Levant, koja je, nakon poraza u Iraku i Siriji, intenzivirala aktivnosti u Afganistanu.

Izvor: Agencije

Novo na sajtu

Hadž

O vojsci koja će krenuti u pohod na Kabu

Od majke vjernika Ummu Abdillah Aiše, neka je Allah zadovoljan njome, prenosi se da je rekla: “Rekao je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: 'Jedna...

Preporučeni sadržaj

dzamijavideo

Čudo ezana – islamskog poziva na molitvu

Sa imenom Allaha,  Milostivog,  Samilosnog! Ezan je prvi poziv na molitvu. Ezan se uči (izgovara) glasnim, ugodnim i melodičnim glasom koji kazuje vjernicima da je...

Islamske teme