Talibani ubili više od 20 afganistanskih vojnika

Objavljeno / ažurirano:

Talibanski borci izveli su napad na grad Sayyad iz tri pravca, potvrdila je kancelarija guvernera pokrajine Sar-e-Pul.

Najmanje 23 pripadnika afganistanskih snaga sigurnosti ubijeno je u napadu kojeg su kasno sinoć talibanski borci izveli na sjeveru te zemlje.

Glasnogovornik ureda guvernera pokrajine Sar-e-Pul Zabihullah Amani za Anadoliju je kazao kako su talibanski borci izveli napad na grad Sayyad i to istodobno iz tri pravca.

“Prema dostupnim informacijama, poginulo je najmanje 23 vojnika, a ubijen je i veći broj boraca”, kazao je Amani.

Sukobi u gradu i dalje traju.

Duboka kriza

Visokorangirani pokrajinski zvaničnik afganistanske obavještajne agencije, lokalni policijski zapovjednik, te zapovjednik vojne jedinice su među ubijenim, rekao je informativnoj agenciji dpa član pokrajinskog vijeća Mohammad Asif Sadiqi.

Glasnogovornik talibana Qari Yousof Ahmadi je preuzeo odgovornost te grupe za napad.

Afganistan je višegodišnje poprište duboke sigurnosne krize koja se ogleda u stalnoj borbi protiv talibanskog pokreta, te grupe Islamska država Irak i Levant, koja je, nakon poraza u Iraku i Siriji, intenzivirala aktivnosti u Afganistanu.

Izvor: Agencije

NOVO NA SAJTU

Pokuđeno je da onaj koji traži dozvolu za ulazak na pitanje:...

0
Džabir b. Abdullah, radijallahu anhu, pripovijeda: "Otišao sam kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, povodom duga koji je imao moj otac te sam mu...
Enciklopedija zabrana u islamu

Zabranjeno je tražiti vlast

Preporučeni sadržaj

Poklon svakom bolesniku

0
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog! Hvala pripada Allahu, Gospodaru svijetova, Koji nas je uputio u vjeru islam i počastio nas Sunnetom najboljeg stvorenja1. On je...

Islamske teme