U dokumentima koji su procurili u javnost, Hizbullah dao osiguranje Izraelu

Objavljeno / ažurirano:

Vođa šiitskog pokreta tkzv. Hizbullaha u Libanonu Hasan Nasrullah, poslao je “indirektnu poruku” u “Izrael” prošle godine govoreći da je južna granica njegove države “najsigurnije mjesto u svijetu”, izvjestio je Asharq al-Awsat u srijedu.

Novinska agencija je citirala dokumente koji su procurili u javnost i do kojih je agencija došla u posjed, u kojima se nalazi detaljni i puni transkript sastanka između zamjenika ministra sirijskog režima fejsala Mokdada i njegovog ruskog kolege Mihalea Bogdanova 23. maja 2013.

Prema dokumentima koji su procurili, Bogdanov je prenio uvjerenje Nasrullaha za “Izrael” tokom sastanka.

Na sastanku, ruski dužnosnik je rekao sirijskom kolegi da je imao trosatni večernji sastanak sa Hasanom Nasrullahom u libanonskom glavnom gradu Bejrutu.

“Možeš reći izraelćanima da je libanonska južna granica najsigurnije mjesto na svijetu zbog toga što je sva naša pažnja usmjerena na ono što se dešava u Siriji,” Bogdanov je rekao Mokdadu, prenoseći ono što je Nasrullah rekao njemu.

Bogdanov je dodao da je Hizbullah “nema nikakvu namjeru preuzimanja ikakve akcije protiv Izraela”.

Svakako ovo je vidiljivo i u praksi. Hizbullah šalje veliki broj vojnika i troši mnoga sredstva u borbi u protiv sunija već nekoliko godina, dok cionistički režim ostaje miran od šiitskih ratnika, uprkos navodnim napadima na iransko oružje koje bude uništeno od strane “izraelskih” aviona prije nego što stigne u ruke Hizbullaha.

Priprema: Put vjernika

NOVO NA SAJTU

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Preporučeni sadržaj

Dokaz da šije ne vjeruju u Kur'an: Mula Hajderi o šiijskom...

0
Kada je u pitanju šijitska sekta, mnogi muslimani su obmanuti i nisu svjesni nevjerstva ove sekte. Ovome doprinosi blagonakloni stav Islamske zajednice prema šiizmu, kao i medijska propaganda koju vrše šijitske misinarske službe na našim prostorima, ali i na nivou čitavog ummeta.

Islamske teme