U ruskom napadu na tržnicu 35 mrtvih

Objavljeno / ažurirano:

Najmanje 35 ljudi je ubijeno, a veliki broj njih je ranjen u napadu ruskih borbenih aviona na tržnicu u Istočnoj Ghouti, kazali su lokalni izvori.

Iz Sirijske civilne zaštite kazali su za agenciju Anadolija da je meta napada bilo selo koje kontroliše opozicija, gdje je ubijeno nekoliko žena i djece.

Rusija je započela operacije u Siriji 30. septembra.

Dok Kremlj tvrdi da ruske zračne snage gađaju mete grupe Islamska država Irak i Levant (ISIL), neki članovi koalicije na čelu sa SAD-om smatraju da Rusija cilja na grupe koje se protive sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu, uključujući i neke koje imaju podršku SAD-a i Turske.

U ruskim napadima poginulo 2.132 ljudi

U zračnim udarima koje Rusija izvodi posljednja tri mjeseca u Siriji poginule su 2.132 osobe, među kojima gotovo trećina civila, potvrdila je ranije Sirijska opservatorija za ljudska prava.

U tim napadima je poginulo 598 pripadnika ISIL-a i više od 824 borca Fronta al-Nusra, mjesnog ogranka Al-Kaide, te drugih pobunjeničkih grupa, dodaje Opservatorija.

Ta nevladina organizacija koja se oslanja na široku mrežu medicinskih i vojnih izvora u Siriji, zabilježila je i 710 civilnih žrtava, među kojima je 161 dijete do 18 godina i 104 žene.

Izvor: Agencije

NOVO NA SAJTU

Neznalica se žali ljudima na Allaha(na Allahovu odredbu), a vjernik se...

0
Rekao je Ibnu-l-Kajjim rahimehullah: „Neznalica se žali na Allaha1 ljudima, i to je vrhunac neznanja o onome na koga se žali, kao i onome kome se...

Preporučeni sadržaj

Afganistan: Talibani najavljuju trodnevni prekid vatre povodom Kurban-bajrama

0
Talibani su u utorak najavili trodnevni prekid vatre u Afganistanu tokom Kurban-bajrama, praznika muslimana, koji počinje od 31. jula, prenosi Anadolu Agency (AA). Glasnogovornik Zabihullah...

Islamske teme