U ruskom napadu na tržnicu 35 mrtvih

Objavljeno / ažurirano:

Najmanje 35 ljudi je ubijeno, a veliki broj njih je ranjen u napadu ruskih borbenih aviona na tržnicu u Istočnoj Ghouti, kazali su lokalni izvori.

Iz Sirijske civilne zaštite kazali su za agenciju Anadolija da je meta napada bilo selo koje kontroliše opozicija, gdje je ubijeno nekoliko žena i djece.

Rusija je započela operacije u Siriji 30. septembra.

Dok Kremlj tvrdi da ruske zračne snage gađaju mete grupe Islamska država Irak i Levant (ISIL), neki članovi koalicije na čelu sa SAD-om smatraju da Rusija cilja na grupe koje se protive sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu, uključujući i neke koje imaju podršku SAD-a i Turske.

U ruskim napadima poginulo 2.132 ljudi

U zračnim udarima koje Rusija izvodi posljednja tri mjeseca u Siriji poginule su 2.132 osobe, među kojima gotovo trećina civila, potvrdila je ranije Sirijska opservatorija za ljudska prava.

U tim napadima je poginulo 598 pripadnika ISIL-a i više od 824 borca Fronta al-Nusra, mjesnog ogranka Al-Kaide, te drugih pobunjeničkih grupa, dodaje Opservatorija.

Ta nevladina organizacija koja se oslanja na široku mrežu medicinskih i vojnih izvora u Siriji, zabilježila je i 710 civilnih žrtava, među kojima je 161 dijete do 18 godina i 104 žene.

Izvor: Agencije

NOVO NA SAJTU

Šta je uspostavljanje dokaza nad osobom koja čini djelo nevjerstva? Ko...

0
Pitanje: Šta je uspostavljanje dokaza. Ko ga uspostavlja? Molimo vas da nam ove detaljnije pojasnite. Odgovor: Mesela uspostavljanja dokaza, ko ga uspostavlja, način njegova uspostavljanja...

Preporučeni sadržaj

Foto citat: Oni koji ne vjeruju troše imanja svoja da bi...

0
„Oni koji ne vjeruju troše imanja svoja da bi od Allahova puta odvraćali. Oni će ih, sigurno, utrošiti, zatim će, zbog toga, žaliti i...
strah

KAKO SE PONAŠATI U STRAHU

Islamske teme