IEA: U bombaškom napadu talibana ubijeno 19 američkih vojnika

Objavljeno / ažurirano:

Najmanje 19 američkih vojnika ubijeno je u bombaškom napadu talibanskog borca u blizini američke vojne baze Bagram, na sjeveru provincije Parvan, izvijestio je Shahamat – zvanični sajt Islamskog Emirata Afganistana (talibani).

“Zahidullah, neustrašivi mudžahid i član šehidske jedinice Islamskog Emirata (talibani) zabio je svoj motorcikl sa eksplozivom pored većeg broja američkih okupatorskih vojnika koji su se okupili pored baze Bagrad, raskomadavši u dijelove najmanje 19 američkih okupatora, ostavljajući nekolicinu ranjenih”, kaže se u izvještaju na Shahamatu uz dodatak da Američka vojska čini sve napore da prikrije ovakve svoje gubitke ili da ih negira.

Talihani su zadnjih sedmica načinili značajne vojne uspjehe oslobodivši nekoliko distrikta od marionetskih snaga podržanih od strane Amerike, ali se suočavaju sa rastućom prijetnjom od IDIŠ-a, koji od talibana zauzima teritoriju.

Izvor: Shahamat / Put vjernika
Link do vijesti o ubistvu američkih vojnika: http://shahamat-english.com/19-killed-as-martyr-attacks-target-u-s-combat-patro/

NOVO NA SAJTU

Preporučeni sadržaj

UN: Zdravstveni sistem Jemena u kolapsu – epidemija Covida i kolere

0
Pozivajući se na izvještaje humanitarnih radnika na terenu, Ujedinjeni narodi su upozorili da je zdravstveni sistem ratom razrušenog Jemena praktično u kolapsu dok se korona...

Islamske teme